Wisselende dagen met hyperventilatie klachten

Wisselende dagen met hyperventilatie klachten; waarom gaat het de ene dag beter dan de andere? De ene dag voel je je best oke, krijg je weer wat vertrouwen in jezelf en je lichaam. En de volgende dag voel je je opeens weer heel slecht. Hoe kan dat?

Wisselende dagen

Het is heel normaal dat je je wisselend voelt. Het leven en ook jouw leven is geen rechte lijn waarin je je elke dag precies hetzelfde voelt. Gelukkig ook niet want juist de wisselende dagen hebben ook mooie dingen in zich. Je heel blij voelen, genieten van iets, een vrolijk gevoel geven je dagen soms net dat beetje extra. Vaak weet je ook niet waar dat vandaan komt als je je heel positief voelt.

Maar die andere kant, dat slechte gevoel, die donkere wolk die boven je hoofd hangt, een slecht humeur maar vooral meer lichamelijke klachten hebben dan is minder fijn. En laten je vaak ook twijfelen over jezelf en je lichaam. Zelf vergelijk ik het altijd met het weer. Het is ook niet zo dat vanaf het moment dat het voorjaar start het elke dag een beetje zonniger en warmer wordt tot het zomer is. Ook dat wisselt steeds weer.

Invloeden van binnen en buitenaf

Wat vaak een rol speelt met hoe jij je voelt zijn invloeden van buitenaf zoals het weer, je omgeving die dingen van je verwacht, druk op je werk etc. En invloeden van binnenuit zoals je hormonen, of je gezond hebt gegeten, genoeg water hebt gedronken, heb je voldoende slaap en rust gehad etc.

Zelfzorg is heel belangrijk

Hierbij is ook het stukje zelfzorg heel erg belangrijk. Vaak als we ons goed voelen dan vergeten we dat en gaan we ongemerkt over onze grenzen heen. We doen net even meer, gaan net iets langer door en “vergeten” dat we dat beter niet kunnen doen. Hierdoor ga je net dat beetje over je grenzen heen en kan dat ervoor zorgen dat je een mindere of zelfs slechte dag of periode hebt.

Wisselende klachten

Naast dat je klachten elke dag kunnen wisselen kan je ook steeds andere klachten ervaren. Ene periode heb je veel hoofdpijn en dan gaat dat weg en heb je opeens weer veel last van je borstkas bijvoorbeeld. Juist die wisselende klachten maken je erg onzeker en laten je twijfelen aan je lichaam. Lees hier meer over waarom je klachten steeds wisselen.

Waar ligt het aan dat je klachten wisselen per dag?

Het kan dus aan verschillende factoren liggen als jij je minder goed voelt en last van wisselende dagen hebt.

Ten eerste is het dus heel normaal omdat het leven geen rechte stabiele lijn is. Daarnaast kan het aan verschillende dingen liggen. Belangrijk is dat je voor jezelf gaan kijken welke factoren een rol spelen zodat je die kunt aanpakken. Hou daarom een tijdje een dagboek bij en kijk wat voor jou een rol speelt.

2 gedachten over “Wisselende dagen met hyperventilatie klachten”

  1. Ik heb al op verschillende manieren gevraagd of er ook online.. Live. Wordt begeleid?
    Dat is namelijk wat ik zoek

    Met vriendelijke groet gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen