Mijn mooie wereld

Karima van mijn mooie wereld heeft een hele mooie website met als doel zoveel mogelijk positiviteit te delen. Lees mijn interview met haar hieronder

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Nicole Smit en woon in Zaanstad. Sinds 2003 heb ik een eigen praktijk. Toen gestart als algemeen oefentherapeut mensendieck en de laatste jaren begeleid ik alleen nog mensen met hyperventilatie met veel plezier en passie. Je maakt mij blij met ananas, gezelligheid door af te spreken met vriendinnen, een rondje hard te lopen, te genieten van de kleine dingen en mijn 1 jarige puber hond Sammy.

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Toen ik in 2003 mijn praktijk als oefentherapeut Mensendieck gestart was kwam ik er zelf achter dat mijn vage klachten kwamen door een verstoorde ademhaling na een periode van veel stress. Oftewel ik had last van hyperventilatie. Doordat ik veel mensen doorverwezen kreeg met de diagnose hyperventilatie en ik mij herkende in hun verhaal realiseerde ik mij dat mijn klachten ook door een verstoorde ademhaling kwam. Zo ben ik mij er verder in gaan verdiepen om mijzelf en de mensen in mijn praktijk te helpen. Steeds vaker namen mensen vanuit het hele land en België contact met mij op voor hulp. Zo ben ik gaan kijken hoe ik die ook kon helpen en is de online coaching ontstaan. Dat heb ik inmiddels verder uitgebreid zodat ik niet meer alleen 1 op 1 coach maar ook verschillende online cursussen aanbied die je zelfstandig kan volgen.

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Ik ben in 2003 afgestudeerd als HBO oefentherapeut Mensendieck. Later veel bijscholingen gedaan in verschillende richtingen zoals gewichtsconsulent en life coach.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Mijn persoonlijke ervaring met hyperventilatie en het denken in oplossingen. Ik probeer altijd actief mee te denken en tot oplossingen te komen die haalbaar zijn. Geen kant en klare protocol maar luisteren naar iemand en kijken wat de mogelijkheden zijn. Een luisterend oor maar ook een liefdevolle duw in de goede richting.

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

De afwisseling en het kunnen helpen. Iemand met hyperventilatie is vaak heel onzeker geworden door de lichamelijke en mentale klachten door iemand gerust te stellen met goede en duidelijke uitleg, tips en oefeningen kan ik iemand weer een stukje van zichzelf terug geven. Als iemand dan weer de dingen durft te doen die hij/zij is gaan vermijden ben ik zo trots en blij!

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Die is vrij gestructureerd omdat ik daar zelf het beste op functioneer. Zo plan op vaste dagen mijn coach gesprekken in. En heb ik redelijk vaste tijden om achter de schermen te werken. Nieuwe artikelen met uitleg schrijven, online cursussen ontwikkelen, veel mailtjes beantwoorden etc Maar ik hou bewust ook ruimte voor ontspanning en leuke dingen doen. Een groot voordeel van “eigen baas” zijn is dat je zelf de regie hebt over je agenda en dag/weekindeling.

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op werkgebied?

Zo veel in de afgelopen 17 jaar! Dat is lastig kiezen Ik krijg regelmatig mailtjes als iemand weer iets durft of gedaan heeft zonder paniek of klachten.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Ja heel veel dromen. Mensen denken vaak bij hyperventilatie dat je in een zakje moet blazen en grote paniek hebt. Maar iedereen kan dit krijgen. Als wij stress ervaren  gebeurt er veel in ons lichaam zo versnelt onze ademhaling zich om extra energie vrij te maken om te overleven. Als deze stress te lang duurt dan raakt je ademhalingscentrum verstoort en krijgen we klachten. Dit kan iedereen overkomen en heeft niks met dat beeld te maken wat veel mensen hebben dat het tussen je oren zit. Dit wil ik heel graag de wereld uit hebben. Daarom deel ik veel uitleg en tips op mijn social media maar geef ik ook regelmatig gratis online workshops over hyperventilatie en de verschillende klachten die je hiervan kan krijgen.

Wat wilde jij vroeger als “kleine Nicole” later worden?

Deze “grote” Nicole heeft nog steeds vaak ideeën wat ik later zou willen worden. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen. Doordat ik alles zelf doe in mijn werk kan ik ook andere kanten ontwikkelen naast het coachen van mensen zoals het schrijven, de afbeeldingen maken, website beheren, marketing.

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Een wereld waarin we veel liever voor onszelf mogen zijn. We zijn zo streng en hard voor onszelf wat zoveel stress veroorzaakt. In mijn mooie wereld mogen we meer voor onszelf kiezen, hebben we meer geduld en zorgen we goed voor onszelf en elkaar. En verspreiden we meer positiviteit in de wereld maar zeker ook naar onszelf!

Karima deelde ook aan mij haar verhaal waarin ik vroeg hoe zij met stress omgaat en of ze tips voor je heeft. Lees het interview met haar hier

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen