Wie ben ik

Nicole Smit, HBO gediplomeerd en ervaringsdeskundige, praktijk sinds 2003. Positief ingesteld, enthousiast, denkt in oplossingen en mogelijkheden, geduldig, begripvol, leergierig, volhouder en nieuwsgierig. Gek op: social media, ananas, hardlopen, positieve quotes, lachen, gezelligheid en de Zwitserse bergen. Auteur van het “Werkboek hyperventilatie, angst en paniek”

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als oefentherapeut Mensendieck (HBO). Een paar maanden later, in 2003 ben ik gestart met mijn praktijk als oefentherapeut in Wormerveer.

Zelf voelde ik mij vaak “niet lekker”, moe, nerveus en was bijna altijd wel duizelig. Na een stressvolle tijd waarin mijn vader ziek was en overleed namen deze klachten heel erg toe. Ik was al vaak bij de dokter geweest maar die wist ook nooit waar ik last van had.

Tot ik in mijn praktijk regelmatig mensen met spanningsklachten en hyperventilatie doorverwezen kreeg. Toen dacht ik hé die klachten heb ik ook al jaren, zal ik dan hyperventileren en komen al mijn klachten doordat mijn ademhaling verstoort is? Daarom ben ik mij daar verder in gaan verdiepen en gaan specialiseren. Om mijzelf te helpen én de mensen in mijn praktijk. Daarom heb ik veel ervaring en heb ik uitgebreid uitgezocht wat wel en niet werkt.

Al snel tijdens mijn zoektocht naar goede behandelingen van hyperventilatie is de samenwerking met Hyperven ontstaan. Als  je het programma volgt en vragen hebt of extra begeleiding wilt dan sturen zij je door naar mij en kan ik je hierin ondersteunen en begeleiden.

Waarom heb ik gekozen voor online coaching?

Aangezien steeds vaker mensen contact met me opnamen vanuit het hele land en vanuit het buitenland heb ik besloten om alleen nog via online coaching mensen te begeleiden. Zo kan ik je ook helpen als je verder weg woont. Daarnaast heb ik verschillende online cursussen ontwikkeld die je kan volgen.

In de coaching en cursussen die ik aanbied gaan we samen opzoek naar de oorzaak van jouw klachten en hyperventilatie en gaan we werken aan blijvende oplossingen. In de afgelopen jaren heb ik heel veel ervaring opgedaan dus ik kan je heel veel uitleg, tips, oefeningen en opdrachten geven. Zodat jij blijvend je weer goed gaat voelen en van die vervelende hyperventilatie af komt. 

Werkboek hyperventilatie, angst en paniek

In oktober 2020 is mijn eerste boek verschenen samen met Katrien Geeraerts, een Belgische ademcoach. Onze kennis en ervaringen hebben we gebundeld en een uitgebreid werkboek geschreven. Het boek staat vol met duidelijke uitleg, tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Bestellen kan je hem hier

Opleidingen

Naast HBO Oefentherapeut Mensendieck (np) ben ik sinds 2014 gediplomeerd gewichtsconsulent omdat gezonde voeding ook een hele belangrijke rol speelt en ik hierin ook een professioneel advies wil kunnen geven. Daarom heb ik in 2021 de opleiding tot orthomoleculair adviseur succesvol afgerond voor verdere verdieping.
En ben ik sinds juli 2017 gediplomeerd Life Coach om je nog beter te kunnen coachen en helpen. Daarnaast heb ik nog veel meer aanvullende cursussen en opleidingen gevolgd om een professioneel en kundig advies te kunnen geven. 

In 2021/2022 heb ik een opleiding gevolgd voor ogencoach naar de methode van Bates. Omdat spanning, stress en hyperventilatie ook vaak oogklachten geeft heb ik mij hierin geschoold. Tevens ben ik lid en Nederlands aanspreek partner van de Duitse beroepsvereniging Verein für Gesundes Sehen Meer over de oogoefeningen kan je lezen op www.oogoefeningen.nl

Bekijk hier de reviews over de coaching en bekijk hier de reviews op Google.

Wil je meer weten over mij en mijn manier van behandelen neem dan  contact op.

Volg mij op verschillende social media

werkboek hyperventilatie, angst en paniek Nicole Smit

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen