Verliefdheid

Verliefdheid bij burn-out en hyperventilatie; Kan de stress er ook voor zorgen dat je andere positieve gevoelens zoals blijdschap maar ook verliefdheid moeilijk kan voelen?

Ik heb wel eens vaker geschreven over dat je veel gevoeliger bent voor negatieve, depressieve en angstige gedachten door de onbalans die ontstaat door het hyperventileren. En dit is eigenlijk natuurlijk het omgekeerde.

Verliefdheid bij burn-out en hyperventilatie: Ik denk dat het zeker kan dat je minder blij kan voelen of dat er geen ruimte is voor een verliefdheid als je veel stress ervaart zoals met hyperventilatie of tijdens een burnout.

Doordat je zo met jezelf bezig bent, je niet goed voelt en dit zoveel energie kost is er ook weinig ruimte om je open te stellen voor een ander, een nieuwe relatie en de bijbehorende gevoelens. Deze angstige gevoelens en gedachten nemen zoveel ruimte in dat er dus minder of zelfs geen ruimte is voor deze gevoelens. Niet alleen met deze gevoelens als verliefdheid maar ook de zin in seks kan veel minder zijn.

Stresshormoon vs blije hormonen

Daarnaast spelen er ook een aantal processen in je lichaam een rol hierbij. Zoals ik vaak vertel ontstaat er een onbalans in je lichaam door de hyperventilatie. Deze onbalans geeft je al deze vervelende klachten zoals duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid, tintelingen maar ook negatieve en angstige gedachten. En als er dus meer negatieve gedachten zijn is het moeilijker om deze te vervangen voor de blije positieve gevoelens die je hebt als je verliefd bent.

Door de stress die ontstaat van het hyperventileren heb je veel stress hormonen in je lichaam. Deze zijn dominant op de positieve blije hormonen. En verliefdheid is een hormonaal proces zoals je misschien wel weet ?

Verliefdheid bij burn-out en hyperventilatie: Hoe krijg je wel weer deze positieve gevoelens?

Vertrouwen krijgen in je zelf, werken aan je zelfvertrouwen en zorgen dat jij je weer goed voelt. Dan is er ook weer ruimte voor een ander.

Weet ook dat het werken aan je herstel veel energie en tijd kost. Dus ook vriendschappen zal je misschien minder behoefte aan hebben. En echte vrienden en echte liefde die wacht op je en heeft begrip en geduld.

Je basis moet natuurlijk sterker worden dus ga daar ook aan werken. Zorg heel goed voor jezelf dan komt er ook weer ruimte voor dit soort gevoelens.

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen