Voordelen en nadelen online cursus hyperventilatie

Het volgen van een online cursus heeft voordelen maar ook nadelen. Past het volgen van een online cursus voor je hyperventilatie bij jou? Je leest het hier

Voordelen online cursus

Het grootste voordeel van het volgen van een online cursus is dat je het in je eigen tijd en tempo kan doen. Je volgt de lessen op de momenten dat het jou uitkomt. Is dat meteen in de vroege ochtend, een verloren momentje gedurende de dag of neem je er echt de tijd voor in je agenda. Het maakt niet uit je kunt 24/7 de cursus volgen.

Het tempo bepaal je zelf

Maar niet alleen in je eigen tijd ook in je eigen tempo. Wil je de les nogmaals zien dan kan dat ook. Is er een les waar jij meer de tijd voor nodig hebt dan kan dat. Is een bepaalde les iets waar jij nu niet direct behoefte aan hebt en wil je eerst met andere stof aan de slag dan is die ruimte er ook.

Vaak als je aan de slag gaat bij met een groepstraject dan volg je het tempo en de volgorde van het traject en gaat dan vaak sneller of langzamer dan wat bij jou past. Volg je zelfstandig een cursus dan bepaal je zelf het tempo.

Je kunt direct starten

Als je een online cursus volgt dan kan je bij mij direct starten. Heb je er genoeg van en wil je nu aan de slag? Dan kan je meteen beginnen! heel handig dus! Je hoeft niet te wachten tot er plek vrij is, de cursus start of dat iemand anders tijd heeft!

Slechte concentratie is geen probleem

Als je last hebt van hyperventilatie kan je je vaak slecht concentreren. Dan is het volgen van een online cursus ideaal. Omdat je alle informatie meerdere keren kunt bekijken kan je de stof goed tot je door laten dringen. En als je even er echt niet op kan concentreren dan bekijk je de les op een later moment.

Groot aanbod

Omdat ik al zoveel jaren werk heb ik veel ervaring en die heb ik in de verschillende cursussen gestopt. Het zijn dan ook hele uitgebreide cursussen met veel informatie en tips om mee aan de slag te gaan. Bekijk hier alle cursussen

Alles overzichtelijk bij elkaar

De cursussen die je bij mij volgt staan in een online leeromgeving. Dat betekent dat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt. Je ziet welke les je al bekeken hebt bijvoorbeeld duidelijk in de omgeving. Zo zie je ook goed welke lessen je nog kunt volgen. Maar je kunt ook makkelijk de al bekeken lessen nogmaals volgen en bekijken.

Ook als je meerdere cursussen volgt dan staan die bij elkaar in jouw account. Zo heb je maar 1 login nodig om alles te bekijken.

Bekijk hier alle cursussen die je kunt volgen in de leeromgeving

Nadelen online cursus

Het grootste nadeel is dat je wel iets van zelfdiscipline moet hebben om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb het allemaal zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk voor je gemaakt. Maar je zult zelf er mee aan de slag moeten gaan.

Een ander nadeel is dat het soms onvoldoende is omdat je toch wat persoonlijke contact nodig hebt. Maar ook daar heb ik een oplossing voor, want je kunt een online consult met me inplannen als je een van de cursussen volgt. Hierin kunnen we alle vragen die je hebt bespreken en kan je van mij extra adviezen en tips krijgen als je ergens tegen aan loopt.

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen