Storm en je ademhaling

Het weer kan invloed hebben op je hyperventilatie. Zo schreef ik al over de kou en warmte maar ook storm kan invloed hebben op je ademhaling. We hebben hier in Nederland en België regelmatig te maken met storm of harde wind. Als jij gevoelig bent voor invloeden van het weer kan je dit dus merken.

Storm en je ademhaling | Onrust buiten

Het belangrijkste wat meespeelt is waarschijnlijk de onrust die storm geeft. Het geluid om het huis heen, de takken die tegen je raam waaien, dakpannen die klapperen. Die geluiden zijn we niet dagelijks gewend en dat geeft onrust. En misschien speelt de angst voor schade ook mee wat ook stress geeft. En zoals je weet geeft stress en angst ons een versnelde ademhaling. Als jij dan al hoog in je ademhaling en stress zit kan dit dus er extra bovenop komen wat dus een trigger kan zijn voor onrust en paniek.

Moeilijker ademen door wind

Als je buiten bent zal je merken dat je minder goed kan ademen voor je gevoel. De wind langs je gezicht beneemt je de adem. Vaak is de wind koud en dan hebben we de neiging om onze schouders op te trekken, wat ook weer invloed heeft op je ademhaling.

Als je twijfelt hierover, trek dan maar eens je schouders omhoog en adem in. Laat daarna je schouders ontspannen naar beneden hangen en adem weer in. Dan voel je het verschil dat je met opgetrokken schouders minder goed kan ademen dan met ontspannen schouders.

Draag daarom een hoge jas of sjaal zodat je nek beschermt is tegen de wind.

Luchtdruk

Ook het wisselen van de luchtdruk kan een gespannen gevoel geven in je lichaam. En bij storm daalt of stijgt de luchtdruk flink in korte tijd meestal. Dit kan naast een benauwd gevoel op je borstkas ook hoofdpijn geven. Doordat je luchtdruk verschillen in de holtes van je lichaam kan voelen, als je heel gevoelig bent, kan je dat bijvoorbeeld merken door een druk op je oren en ploppende oren.

Pollen en allergie

Bij storm worden alle pollen en stof uit de bomen en grassen gewaaid. Heb jij dus last van allergieën en hooikoorts dan kan je dit dus echt merken en meer klachten ervaren. Een verkouden gevoel, hoofdpijn, benauwdheid en de daardoor ontstane duizeligheid bijvoorbeeld.

Twijfel jij of je klachten door de hyperventilatie komen? Vraag dan hier mijn gratis vragenlijst aan en bereken zelf direct je score om te zien of jij last hebt van hyperventilatie

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen