Angst en paniek in de winkel en supermarkt

Paniek en angst in de winkel en vooral de supermarkt is iets waar veel mensen met hyperventilatie last van hebben. De drukte in een winkel, het wachten in de rij voor de kassa kan ervoor zorgen dat je wilt vluchten of je heel erg niet lekker voelt. Zweten, hartkloppingen, zuchten en het gevoel alsof je flauwvalt. Wat je hieraan kunt doen leg ik je in dit artikel uit met tips!

Angst in de supermarkt

Veel mensen met hyperventilatie zullen het herkennen, de angst en paniek gevoelens in een winkel. Als je loopt in de winkel maar vaak ook in de rij van de kassa. Je begint te wiebelen, krijgt het opeens heel warm en begint te zweten, je voelt je naar, je hart bonkt heel hard en je wilt weg!!! Maar je kunt vaak niet zomaar vluchten uit de winkel.

Wat als ik er niet uit kan? Wat als ik niet lekker word? Wat als ik hier flauwval?

De lichamelijke sensaties van paniek kunnen je uit het niets overvallen en daarom zo beangstigend zijn. Waardoor paniek ontstaat en wat je hieraan kunt doen lees je hier

Paniek supermarkt en winkel | Tips

Er zijn veel dingen waar je op kan letten en kan doen als je dit ook zo ervaart daarom wil ik een er aantal graag met je delen.

  1. Maak een boodschappenlijstje, dan hoef je je niet druk te maken of je ook nog wat vergeet. En als het lukt schrijf dan je lijstje in volgorde van de looproute in de winkel, zo hoef je niet van voor naar achteren en weer terug 😉
  2. Kies de prettigste supermarkt uit, vooral als je je al een minder goede dag hebt. Ja, er zit verschil in de supermarkten, dit is persoonlijk maar ik weet zeker dat er een supermarkt is waar jij liever wel of juist niet komt. In de ene winkel is het bv heel warm of staat de muziek heel hard of is die kassière wat sneller waardoor je weer eerder buiten staat etc. Daarbij weet je in je vertrouwde winkel goed waar alles staat en hoef je niet zo te zoeken.
  3. Kies ook de tijd uit waarop het niet zo druk is. Normaal kan je letten op verschillende factoren zoals; of net de folder uit is, komt iedereen net uit zijn werk of hebben ze net de kinderen op school afgezet, dan weet je dat het wat drukker in de winkel is. Momenteel gelden die factoren niet. Op google kan je als je zoekt op je winkel zien wat de drukke en rustige tijden zijn en hierop je keuze baseren.
  4. Zorg dat je voor je de winkel in gaat al rustig bent, breng die ademhaling richting je buik zoals je geleerd hebt met mijn oefeningen in de cursus.
  5. Zorg dat je niet al gehaast bent voor je de winkel in gaat. Neem je rust ook in de winkel, als je gaat lopen jagen voel je je vaker nog opgejaagder.
  6. In de winkel kan je merken dat je je heel gespannen voelt. Let dan goed op je schouders, laat deze los en laag.  Wat ook goed werkt is een glimlach op je gezicht, dit zorgt er namelijk voor dat je rustiger gaat ademen.
  7. En overvalt die paniek je? Blijf dan even rustig staan en spreek jezelf rustig en bemoedigend toe. Ga op kleuren letten en kijk om je heen, zoek afleiding!
  8. Is angst en paniek in de supermarkt iets wat je altijd al hebt? En wil je hiervan af? In de “Grip op je paniek” cursus heb ik nog veel meer tips, handvatten en oefeningen voor je om hiervan af te komen zodat je weer ontspannen en met plezier de winkel in kan!

Veel succes en weet dat jij ook dit aankan! Ga goed aan de slag met de tips en wees lief voor jezelf!

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen