Nicole Smit

Hyperventilatiecoach Nicole Smit, wie is dat en waarom doet ze wat ze doet?

Oefentherapeut mensendieck (NP)

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als oefentherapeut Mensendieck (HBO). Een paar maanden later, in 2003 ben ik gestart met mijn praktijk als oefentherapeut in Wormerveer. In een wijkgezondheidscentrum op de Iepenweg had ik een praktijk waar in ik met veel plezier werkte als algemeen oefentherapeut. Maar al snel kreeg ik steeds meer interesse in de stress gerelateerde klachten zoals hyperventilatie.

Hyperven

Al snel nam Rob van Hyperven contact met mij op en kreeg ik veel mensen via hun programma doorverwezen voor extra uitleg en begeleiding. Deze samenwerking hebben we al ruim 15 jaar. Hyperven is een ademhalingstherapie waarbij je door middel van een App je ademhaling gaat herstellen.  Als  je het programma volgt en vragen hebt of extra begeleiding wilt dan sturen zij je door naar mij en kan ik je hierin ondersteunen en begeleiden.

Nicole Smit Auteur | Werkboek hyperventilatie, angst en paniek

In oktober 2020 is mijn eerste boek verschenen samen met Katrien Geeraerts, een Belgische ademcoach. Onze kennis en ervaringen hebben we gebundeld en een uitgebreid werkboek geschreven. Het boek staat vol met duidelijke uitleg, tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Bestellen kan je hem hier

Vanwege het boek ben ik veel geïnterviewd. De interviews kan je hier nalezen

Ervaringsdeskundige

Zelf voelde ik mij vaak “niet lekker”, moe, nerveus en was bijna altijd wel duizelig. Na een stressvolle tijd waarin mijn vader ziek was en overleed namen deze klachten heel erg toe. Ik was al vaak bij de dokter geweest maar die wist ook nooit waar ik last van had.

Tot ik in mijn praktijk regelmatig mensen met spanningsklachten en hyperventilatie doorverwezen kreeg. Toen dacht ik hé die klachten heb ik ook al jaren, zal ik dan hyperventileren en komen al mijn klachten doordat mijn ademhaling verstoort is? Daarom ben ik mij daar verder in gaan verdiepen en gaan specialiseren. Om mijzelf te helpen én de mensen in mijn praktijk. Daarom heb ik veel ervaring en heb ik uitgebreid uitgezocht wat wel en niet werkt. Al snel tijdens mijn zoektocht naar goede behandelingen van hyperventilatie is de samenwerking met Hyperven ontstaan. 

Nicole Smit Hyperventilatiecoach

Aangezien steeds vaker mensen contact met me opnamen vanuit het hele land en vanuit het buitenland heb ik besloten om alleen nog via online coaching mensen te begeleiden. Zo kan ik je ook helpen als je verder weg woont. Daarnaast heb ik verschillende online cursussen ontwikkeld die je kan volgen. Als hyperventilatiecoach kan je mij volgen op verschillende social media

In de coaching en cursussen die ik aanbied gaan we samen opzoek naar de oorzaak van jouw klachten en hyperventilatie en gaan we werken aan blijvende oplossingen. In de afgelopen jaren heb ik heel veel ervaring opgedaan dus ik kan je heel veel uitleg, tips, oefeningen en opdrachten geven. Zodat jij blijvend je weer goed gaat voelen en van die vervelende hyperventilatie af komt. 

 

Opleidingen

Naast HBO Oefentherapeut Mensendieck (np) ben ik sinds 2014 gediplomeerd gewichtsconsulent omdat gezonde voeding ook een hele belangrijke rol speelt en ik hierin ook een professioneel advies wil kunnen geven.
En ben ik sinds juli 2017 gediplomeerd Life Coach om je nog beter te kunnen coachen en helpen. Daarnaast heb ik nog veel meer aanvullende cursussen en opleidingen gevolgd om een professioneel en kundig advies te kunnen geven. 

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen