Minder zin in seks, laag libido en impotentie door hyperventilatie en stress

Minder zin in seks, laag libido of als het niet lukt is iets waar we vaak minder graag over praten. Terwijl er heel veel mannen en vrouwen last van hebben als ze last hebben van veel stress en chronische hyperventilatie.

Minder zin in seks, laag libido door stress en hyperventilatie

Als wij stress ervaren dan gaat je lichaam in een overleef modus. Je lichaam maakt zich klaar om te vluchten, vechten of bevriezen. Hierdoor versnellen sommige processen in ons lichaam en anderen zullen vertragen. Zo zal bij een vlucht en vecht reactie je ademhaling en hartslag zich onder andere versnellen bijvoorbeeld. Alles zodat je die stress situatie kunt overleven.

Geen zin

Zin in gemeenschap en seks staat dan niet op het lijstje om te overleven. Je voortplanten is geen prioriteit tijdens stress en daarom zal je onderbewuste dus deze keuze maken. Ook wil je brein wil dat je actief en alert blijft voor naderend gevaar. En dat ben je niet als je helemaal in je partner en het moment op gaat. Daarom zal je brein er dus voor zorgen dat je minder zin hebt en niet afgeleid raakt.

Stresshormonen

Alles in ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen. Stresshormonen zijn heel erg dominant. Dit merk je dat je door de stress slecht kunt ontspannen, je heel onrustig voelt maar ook dus hierdoor. Je zult merken dat je hierdoor minder zin hebt. Maar ook sneller geïrriteerd raakt door je partner bijvoorbeeld wat er ook voor kan zorgen dat je geen of minder zin hebt.

Afleidende gedachten

Ook kan je zoveel afleidende gedachten hebben door gepieker, onzekerheid, hypochondrie, depressieve gevoelens en paniek dat je hoofd er ook niet naar staat. Door de hyperventilatie wordt je ook veel gevoeliger voor negatieve gedachten en lijkt er in je hoofd minder ruimte voor positieve gedachten en genieten.

Minder zin in seks door medicatie

Ook kunnen veel medicatie zorgen voor problemen op dit vlak, erectie problemen, impotentie en minder zin. Heb je hier dan ook problemen mee, ga dan voor advies en onderzoek langs je huisarts.

Twijfel jij of je klachten door de chronische hyperventilatie komen? Vraag dan hier de gratis vragenlijst aan en bereken zelf direct je score

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen