Juni cursus

Ontspan je schouder, nek en gezichtsspieren

Spierspanning in je gezicht, kaken, keel, nek en schouders komen veel voor bij hyperventilatie. Dit geeft weer klachten zoals kaakklemmen, duizeligheid, hoofpijn en veel andere vervelende sensaties. In de juni cursus gaan we hier samen mee aan de slag!

Het is je misschien als eens opgevallen dat je veel spanning in je schouders hebt maar ook in je gezicht. Door de stress en hyperventilatie spannen we namelijk onze spieren (onbewust) aan en dit kan voor klachten zorgen. En vooral onze schouderregio, nek, keel en gezicht is hier heel gevoelig voor. Daarom gaan we daar met elkaar aan werken in de cursus van juni! Ik ga je alles leren over de spierspanning in dit gebied, welke invloed dit heeft op de hyperventilatie en hoe je dit kunt ontspannen!

Hoe je dat kan doen, met veel uitleg, tips en oefeningen ga ik je in de nieuwe cursus van juni leren!

Gedurende de hele maand juni gaan we samen op reis om van jouw hyperventilatieklachten af te komen. Elke werkdag krijg je toegang tot een nieuwe, inspirerende les. In deze lessen vind je niet alleen duidelijke uitleg, maar ook praktische tips en doelgerichte oefeningen die je stap voor stap begeleiden naar een leven zonder hyperventilatie. Meedoen kost je slechts 34,90 voor de hele maand en heel veel uitleg, tips en oefeningen!

Ja ik doe mee in juni

Herken je het dat:

 • Je je schouders vaak opgetrokken hebt
 • Veel spanning in je nek ervaart
 • Je tong vaak tegen je gehemelte of tanden gedrukt hebt
 • Er veel spanning in je kaken zit
 • Je last hebt van je ogen, scherpstellen, wazig zien of hele vermoeide ogen
 • Dat je hierdoor andere klachten ervaart zoals duizeligheid, hoofdpijn, tandpijn of keelspanning
 • En andere klachten ervaart en dit je onzeker maakt
 • Je weet dat het belangrijk is om dit te leren ontspannen
 • Maar je geen idee hebt hoe, want die spanning is continue wel ergens aanwezig

Als dit je bekend voorkomt, dan is de juni cursus perfect voor jou! Samen gaan we werken aan het herkennen van wat jou stress geeft en het doorbreken van deze patronen. En hiermee zorgen dat jij grip krijgt op de hyperventilatie klachten! En eindelijk weer ontspannen kunt voelen.

Wat leer je in deze cursus

 • Hoe deze spanning ontstaat
 • Wat het verband is met hyperventilatie
 • Welke rol je ademhaling hierbij speelt
 • Wat je kunt doen om deze spanning te verminderen
 • Welke oefeningen effect hebben en die helpend zijn
 • En heel veel meer!

Klachten, sensaties en symptomen die we gaan behandelen zijn; gespannen en pijnlijke nek spieren, opgetrokken schouders, pijn tussen schouderbladen en bovenrug, gespannen keel, globusgevoel, kaakklemmen, gespannen en pijnlijke tong, oogklachten en heel veel meer!

In de juni cursus krijg je ->

 • Elke werkdag een nieuwe videoles: Deze cursus is ontworpen om je dagelijks te voorzien van waardevolle informatie, praktische tips, en een breed scala aan oefeningen. Met elke videoles krijg je nieuwe inzichten en technieken om je lichaam beter te begrijpen en te beheersen.
 • Behandeling van hyperventilatie klachten: We richten ons op de specifieke klachten die kunnen ontstaan door de spierspanning in dit gebied. Je leert niet alleen hoe je deze symptomen kunt verlichten, maar ook hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen.
 • Stap voor stap: We beginnen bij de basis door uit te leggen wat spierspanning door hyperventilatie is, waarom dit voor klachten kan zorgen en heel veel meer. Vanuit daar krijg je heel veel tips en oefeningen die gaan zorgen voor meer rust in je hoofd én lichaam.

Voordelen van een maandcursus

 1. Dagelijkse videolessen: De structuur van dagelijkse lessen helpt jou om een vaste routine te ontwikkelen, wat essentieel is voor langdurige verbetering en het effectief beheersen van spierspanning.
 2. Deskundige begeleiding: De cursus wordt geleid door Nicole, die haar jarenlange ervaring deelt in deze cursus. Zij is een expert op het gebied van ademhaling en hyperventilatie, wat zorgt voor betrouwbare en effectieve technieken en adviezen.
 3. Praktische en theoretische inzichten: Naast praktische oefeningen biedt de cursus ook theoretische inzichten in hoe hyperventilatie en stress elkaar beïnvloeden beïnvloedt, wat je helpt om je klachten beter te begrijpen en aan te pakken.
 4. Flexibiliteit in leren: Je kunt de lessen volgen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt, wat zorgt voor flexibiliteit en gemak, vooral belangrijk voor mensen met een drukke agenda.
 5. Korte lessen: Dus ook als je minder tijd hebt of je slecht kunt concentreren is het heel goed om mee te doen.
 6. Langdurige voordelen: De cursus is niet alleen gericht op tijdelijke verlichting, maar ook op het bieden van technieken en gewoonten die je voor de lange termijn kunnen inzetten.
 7. Gemeenschap en ondersteuning: Je wordt onderdeel van een gemeenschap van gelijkgestemden, wat extra motivatie en steun biedt. Dit kan een cruciale factor zijn in het succesvol aanpakken van hyperventilatie-gerelateerde spierspanning.
 8. Mogelijkheid tot stellen van vragen: Je kunt tussendoor altijd je vragen op het forum in de leeromgeving stellen en aan het einde van deze maand is er een online live sessie waarin alle vragen beantwoord worden.

Ik ga je met veel uitleg op video, opdrachten, oefeningen, voorbeelden en tips motiveren en inspireren om te werken aan je hyperventilatie met dit belangrijke thema!

Doe dan mee met de cursus van juni

Gedurende de hele maand mei gaan we samen op reis om ontspanning te creëren en van jouw hyperventilatieklachten af te komen. Elke werkdag krijg je toegang tot een nieuwe, inspirerende les. In deze lessen vind je niet alleen duidelijke uitleg, maar ook praktische tips en doelgerichte oefeningen die je stap voor stap begeleiden naar een ontspannen leven zonder hyperventilatie.

 • Je wilt graag verschillende oefeningen krijgen die je weer tot rust laten komen en vooral de klachten zullen verminderen
 • Je wilt leren welke invloed je spierspanning heeft op je ademhaling, lichamelijke en mentale klachten
 • Zelf weet je dat het fijn is om hier meer over te leren in dagelijkse lessen
 • Door elke dag met jezelf aan de slag te gaan weet je dat je je veel beter kan gaan voelen
 • Gewone cursussen vind je lastig om te volgen omdat je snel de motivatie verliest

Als dit je bekend voorkomt, dan is de juni cursus perfect voor jou! Samen gaan we werken aan het herkennen van wat jouw klachten veroorzaakt en het doorbreken van deze patronen. En hiermee zorgen dat jij grip krijgt op de hyperventilatie klachten! En eindelijk weer ontspannen en vrij van klachten kunt voelen.

Doe dan mee met de cursus van juni

Wie heeft er baat bij deze cursus?

Deze cursus is ontworpen voor iedereen die worstelt met stressgerelateerde symptomen en hyperventilatie, maar het is bijzonder nuttig als je jezelf herkent in een of meer van de volgende situaties:

 • Twijfels en wisselende klachten Je hebt last van wisselende klachten die je onzeker maken en laten twijfelen
 • Gespannen pijnlijke spieren Door de hyperventilatie heb je veel last van je spieren en dan vooral je ademhalingsspieren. Je middenrif, borstkas, ribben, borstbeen, keel, nek en schouders.
 • Je kunt je slecht ontspannen Ontspannen lijkt voor jou een onmogelijke opgave. Zelfs in rustige momenten voel je je gespannen en op je hoede. Dit is meer dan gewoon een slechte gewoonte; het is een teken dat je behoefte aan ontspanning hebt.
 • Fysieke symptomen Naast ademhalingsklachten zoals een benauwd gevoel, niet kunnen doorademen, heb je misschien ook last van andere fysieke klachten zoals hartkloppingen, hoofdpijn, kaakklemmen, duizeligheid of vermoeidheid. Dit kunnen ook aanwijzingen zijn dat deze cursus nuttig voor je kan zijn.
 • Constante onrust Je ervaart een continue stroom van onrustige gedachten en gevoelens die je niet kunt stoppen, hoe hard je ook probeert.
 • Altijd bezig, geen rust kunnen vinden Je voelt een dwangmatige behoefte om altijd “productief” te zijn. Zelfs als je de tijd hebt om te ontspannen, vind je het moeilijk om stil te zitten en je gedachten te laten rusten.
 • Veel piekeren Je zit vast in een eindeloze lus van zorgen maken, analyseren en worst-case scenario’s bedenken, wat je stressniveau alleen maar verhoogt.

We starten maandag 3 juni, vanaf dan ontvang je elke werkdag een nieuwe les. Je hebt tot half augustus toegang tot de cursus. Dus ook als je een keer minder tijd hebt of op vakantie gaat dan kan je prima mee doen!

Voordelen van een maandcursus

 • Stap voor stap: Doordat je elke dag een nieuwe les krijgt ga je stap voor stap aan de slag met de opdrachten en uitleg. Dit is bewezen effectiever dan alle informatie in 1 keer tot je te nemen.
 • Flexibele Planning: Elke les wordt op weekdagen geleverd, wat betekent dat je de cursus kunt volgen zonder je dagelijkse verplichtingen in de weg te laten staan.
 • Korte duidelijke lessen: Die goed te volgen zijn in jouw drukke leven maar ook als je door de hyperventilatie je slecht kunt concentreren
 • Uitleg op video: Alle uitleg is op video opgenomen en kan je rustig bekijken
 • Persoonlijke Groei: De cursus biedt een unieke kans om aan je persoonlijke groei te werken en een positieve verandering in je leven teweeg te brengen.
 • Toegang: Je behoudt toegang tot de cursusmateriaal de maand van de cursus en de volgende maand, waardoor je voldoende tijd hebt om de lessen op je eigen tempo te voltooien.
 • Professionele Begeleiding: Nicole deelt haar jarenlange ervaring en staat klaar om je te begeleiden en je vragen te beantwoorden via de mail tijdens deze cursus.
 • Concrete Resultaten: Door actief deel te nemen aan de cursus, zul je concrete resultaten zien in de manier waarop je denkt, reageert en met uitdagingen omgaat.

Aan de hand van veel uitleg op video, opdrachten, oefeningen en tips gaan we met elkaar werken aan jouw hyperventilatie.

Doe dan mee in de maand juni

We starten op de eerste werkdag van de maand vanaf dan ontvang je elke (werk)dag een nieuwe les. Waardoor je stap voor stap aan je klachten gaat werken. Heb je een dag geen tijd dan is er niks aan de hand want de lessen blijven de hele maand en de volgende maand beschikbaar dus je hebt ruim de tijd om ermee aan de slag te gaan! Ook als je op vakantie bent kan je de cursus volgen want alles is online dus je hebt alleen internet, je telefoon/tablet/laptop nodig!

Maandcursus | Hoe gaat dat?

In een maandcursus ontvang je elke werkdag een nieuwe les. Zo blijft alles heel goed te volgen, is het heel motiverend en maak je vooral een hele goede start om nu echt eens grip te krijgen op de klachten die je hierdoor hebt!

Je ontvangt elke dag uitleg over dit onderwerp waarmee we ook de diepte in gaan en uitzoeken wat hyperventilatie is, wat het verband is tussen de spierspanning klachten en de hyperventilatie. Maar vooral wat jij eraan kunt doen om hier grip op te krijgen. Natuurlijk krijg je veel verschillende tips, opdrachten en oefeningen!

Aanmelden kan je je hier

Maandcursus | Veel gestelde vragen

Wat kost het om mee te doen?

Voor de hele maand, elke werkdag een nieuwe les met hierin veel uitleg, tips en oefeningen kost slechts 34,90

Ik volg al een cursus bij je, leer ik dan evengoed nog wat erbij?

Ja dat ga je zeker doen! Ik zal andere uitleg, tips en oefeningen gaan delen. Ook werkt het heel motiverend om elke dag ermee aan de slag te gaan, dus ook dat is een extra reden om mee te doen.

Hoe lang heb ik toegang?

Een maandcursus is om je echt te motiveren om er direct mee aan de slag te gaan. En niet zoals zo vaak gebeurt dat je een cursus koopt of start en het dan “vergeet” Daarom krijg je elke dag een nieuwe les de hele maand lang. Je hebt deze en de volgende maand toegang. Dus ruim de tijd om alles goed te volgen en mee aan de slag te gaan.

Ik ben al lid van de maandclub heeft de maandcursus dan extra toegevoegde waarde?

Ja dat zal het zeker hebben als het onderwerp je aanspreekt. In de maandcursus gaan we nog wat dieper op het onderwerp in. Het is een mooie aanvulling op elkaar!

Waarom is deze cursus zo goedkoop?

Omdat ik wil dat iedereen mee kan doen, daarom bied ik de maandcursussen voor zo weinig aan. En omdat je korter toegang hebt dan de vaste cursussen

Ik ben op vakantie tijdens de cursus, kan ik dan evengoed mee doen?

Ja, alles kan je online volgen, dus ook vanaf je vakantie adres. En je hebt de hele maand en de volgende maand toegang dus ook na je vakantie kan je goed de lessen inhalen.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Bij bestelling maak je een account aan op de online leeromgeving. Hiervoor heb je een emailadres nodig. Alle lessen zijn online te volgen. Dus je kunt de lessen bekijken op je telefoon, tablet of laptop.

Ik betaal liever niet online via ideal, paypal of bancontact

Neem dan even contact met me op via de mail dan kan je het bedrag overmaken.

Staat jouw vraag er niet bij?

Mail mij dan gerust!

Voordelen van een maandcursus

 • Stap voor stap: Doordat je elke dag een nieuwe les krijgt ga je stap voor stap aan de slag met de opdrachten en uitleg. Dit is bewezen effectiever dan alle informatie in 1 keer tot je te nemen.
 • Flexibele Planning: Elke les wordt op weekdagen geleverd, wat betekent dat je de cursus kunt volgen zonder je dagelijkse verplichtingen in de weg te laten staan.
 • Korte duidelijke lessen: Die goed te volgen zijn in jouw drukke leven maar ook als je door de hyperventilatie je slecht kunt concentreren
 • Uitleg op video: Alle uitleg is op video opgenomen en kan je rustig bekijken
 • Persoonlijke Groei: De cursus biedt een unieke kans om aan je persoonlijke groei te werken en een positieve verandering in je leven teweeg te brengen.
 • Toegang: Je behoudt toegang tot de cursusmateriaal tot half januari, waardoor je voldoende tijd hebt om de lessen op je eigen tempo te voltooien.
 • Professionele Begeleiding: Nicole deelt haar jarenlange ervaring en staat klaar om je te begeleiden en je vragen te beantwoorden via de mail tijdens deze cursus.
 • Concrete Resultaten: Door actief deel te nemen aan de cursus, zul je concrete resultaten zien in de manier waarop je denkt, reageert en met uitdagingen omgaat.

Aan de hand van veel uitleg op video, opdrachten, oefeningen en tips gaan we met elkaar werken aan jouw hyperventilatie.

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen