Hoe kom ik van mijn hyperventilatie af

Hoe kom ik van mijn hyperventilatie af?

Deze vraag krijg ik regelmatig. Er is helaas geen kant en klaar antwoord.

Omdat bij iedereen de oorzaak en de klachten anders zijn is het heel belangrijk dat je de therapie krijgt die bij jou past. Dat er samen gekeken wordt naar jouw verhaal en klachten en dat de oefeningen, opdrachten en het advies daarop aangepast worden.

Vraag jezelf eerlijk af wat de oorzaak van jouw hyperventilatie is én wat het in stand houdt. Ga jij steeds over je grenzen? Neem jij onvoldoende rust? Kan jij slecht ontspannen? Is het doordat je ademhaling verstoort is en je niet weet hoe je dit kan veranderen? Bouw je teveel spierspanning op wat de klachten in stand houdt? Pieker je veel en spelen vooral je gedachten een belangrijke rol? Of zorg jij niet goed voor jezelf?

Heel vaak is het niet één oorzaak en daarom is het belangrijk dat je hier goede hulp bij gaat zoeken. Zodat je al deze dingen stap voor stap kan aanpakken.

Ik kan je hier goed bij helpen met de coaching of via een van de cursussen  zoals de maandcursus die ik aanbied. Maar zoek hulp en begeleiding zodat je weer jezelf kan zijn en ontspannen de dingen kan doen die je nu vermijd!

Belangrijk bij het zoeken van de juiste therapeut en therapie zijn de volgende dingen:

  • Goede opleiding, vraag naar de opleiding van de coach of therapeut. Een ervaringsdeskundige begrijpt jou goed maar er is meer nodig dan persoonlijke ervaring om iemand goed te kunnen helpen.
  • Ervaring met deze klachten is net als de opleidingen erg belangrijk. Omdat geen mens hetzelfde is heb je voldoende ervaring nodig om een goed advies te kunnen geven.
  • Betrouwbaar, kijk naar de website en socialmedia pagina, Google of er reviews en/of reacties opstaan van tevreden cliënten.
  • Maar vooral luister naar je gevoel, neem contact op en kijk of het klikt tussen jou en de coach/therapeut.
  • Heb je vragen neem dan eens contact met mij op!
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen