hanneke mindtreatz

Hanneke van Mindtreatz

Graag stel ik je voor aan Hanneke van Mackelenbergh. Wij kennen elkaar doordat Hanneke mijn werkboek heeft gelezen en sommige van mijn cursussen heeft gevolgd. Hierna heeft ze mij benaderd voor haar gloednieuw platform Mindtreatz. Met dit platform wil ze haar bezoekers overtuigen meer tijd voor zichzelf te nemen waardoor ze meer rust in hun hoofd krijgen en meer inzicht in zichzelf.

Belletje rinkelen

Ik ben hét voorbeeld van een vrouw die zichzelf enorm voorbij is gelopen. Als ondernemer, moeder van twee dochters en partner met een druk sociaal leven kwam ik op alle fronten tijd te kort. Toen daar op privégebied zaken bij kwamen werd de druk mij te veel. Dat uitte zich in vage klachten, pijn op de borst, verkrampte bekken, duizelingen en paniekaanvallen tijdens het autorijden of midden op de Albert Cuyp.

Deze paniekaanvallen weerhielden mij nergens van, ik bleef doorgaan. Toen de dokter mij vertelde dat ik in een burn-out zat, last had van een angststoornis en van chronische hyperventilatie ging bij mij eindelijk het belletje rinkelen. Het was tijd om er iets aan te doen. Eindelijk nam ik de ruimte om vol overtuiging aan mezelf te werken.

Persoonlijke groei

Ik benaderde een psycholoog, ging mediteren en nam meer rust. In deze tijd las ik ook het Werkboek hyperventilatie, angst en paniek van Nicole. Dit boek was voor mij zo’n verademing. Alle lichamelijke klachten die ik had waren allemaal te wijten aan mijn hyperventilatie. Die herkenning heeft mij erg geholpen. Het heeft me aangespoord om te werken aan mijn ademhaling. Ik heb verschillende ademsessies gedaan en ben een fervent aanhanger geworden van de Wim Hof ademhaling. In een ademhalingssessie daag je vaak je ademhaling uit. Soms was dit best moeilijk, maar juist door het te doen werd ik als persoon sterker en kreeg ik meer controle over mijn ademhaling.

Naast ademhalingssessies heb ik veel dingen uitgeprobeerd op spiritueel vlak. Dit heeft mij meer inzicht gegeven in wie ik ben en meer rust gegeven in mijn hoofd. Ook heb ik workshops van Nicole gevolgd. Door van alles uit te proberen heb ik mijn eigen formule gecreëerd die ervoor zorgt dat ik, hoe hectisch mijn week ook is, kalm blijf en me relaxed voel.

Mijn selfcare routine

Mijn persoonlijke routine bestaat bijvoorbeeld uit de dag starten met een Wim Hof ademhaling als ik net wakker ben. Ik doe minimaal twee keer per week een geleide meditatie of yoga nidra voordat ik ga slapen. Ik slaap dan niet alleen veel dieper, mijn ademhaling is ook veel rustiger gedurende de nacht. Ook schrijf ik elke ochtend als ik net wakker ben een stukje over hoe ik me voel en wat ik wil gaan doen die dag. Dit geeft niet alleen een mooie richting aan mijn dag, het maakt vooral mijn hoofd leeg. Hierdoor ga ik veel rustiger de dag door. Wat ik ook fijn vind, is één keer per week ’s avonds uitgebreid in bad en lekker de natuur in voor een wandeling.

Het lijkt heel veel als ik het zo op schrijf maar ik denk dat ik er per dag ongeveer een uurtje met mijn selfcare bezig ben. Deze tijd verdien ik dubbel en dwars terug omdat ik me fit en relaxed voel. Ik heb geen last meer van hyperventilatie. Mijn laatste paniekaanval was zeker 5 maanden geleden. Hyperventilatieklachten beginnen bij mij voornamelijk in mijn nek. Toen ik er veel last van had voelde ik soms echt dikke knopen in mijn nek. Ik ben erachter gekomen dat een warme handdoek (deze maak je warm met heet water en die knijp je dan uit) in mijn nek direct verlichting geeft.

Ga je mee op reis?

Bij mij is er niet één ding geweest dat me heeft geholpen. Ik heb geïnvesteerd in mezelf en een mooie spirituele reis gemaakt. Het heeft mij geïnspireerd om het platform Mindtreatz op te zetten. Mindtreatz is hét platform voor innerlijke groei. Je kunt hier jouw eigen spirituele reis maken door een ademsessie te boeken, te leren mediteren of meer te weten te komen over jezelf door een cursus astrologie. Alle items die erop staan (we noemen ze Mindtreatz) zijn cadeautjes voor jezelf en een investering in jezelf.

Ik ben van mening dat veel mensen tegenwoordig veel te weinig écht tijd voor zichzelf nemen. Elk stukje tijd dat over is wordt opgevuld met het staren naar een beeldscherm. Hierdoor krijgt de mind veel te weinig rust en raakt deze overprikkeld. Je moet tijd vrijmaken voor je mind, net zoals je dat met sporten doet voor je lichaam. Bij Mindtreatz zijn veel professionals aangesloten die jou op allerlei manieren kunnen helpen om rust in je hoofd te krijgen. Alleen met rust in je hoofd geef je jouw lichaam kans om zich te herstellen. Ik hoop dat meer mensen een persoonlijke reis gaan maken. Het leven is te kort om voorbij te laten gaan zonder daar ‘in het nu’ van te genieten.

Mindtreatz het platform voor innerlijke groei

Benieuwd naar alle mooie dingen die je kunt vinden op het platform van Hanneke? Kijk dan hier en gun jezelf een stukje rust en herstel met een ( of meerdere) van de cursussen of andere sessies die je bij haar kunt vinden! Mindtreatz

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen