Boek

Werkboek hyperventilatie, angst en paniek van Nicole Smit en Katrien Geeraerts

Bij hyperventilatie denken we meestal aan iemand die tijdens een aanval in een plastic zakje moet ademen. Dat is de acute vorm, die minder vaak voorkomt dan de chronische vorm. Chronische hyperventilatie ontstaat als je langere tijd stress ervaart en hierdoor onbewust te veel of te snel ademt. Waardoor je klachten kunt krijgen zoals duizelingen, hoofdpijn, negatieve gedachten, maag-en darmklachten, spierpijn of tintelingen.

Hyperventilatie gaat vaak samen met angst en paniekklachten. Vaak komt zo’n paniekaanval uit het niets – in de supermarkt, tijdens het autorijden, gewoon thuis – en word je overspoeld door een intense angst. Je begint te zweten, je zicht wordt wazig, je denkt dat je gaat flauwvallen.

In het werkboek leggen we haarfijn uit wat hyperventilatie is. Hoe angst en paniek kunnen ontstaan, wat de symptomen van hyperventilatie, angst en paniekaanvallen zijn en wie er extra vatbaar voor is. Maar het blijft niet bij een theoretische uitleg. De bedoeling van dit boek is mensen aanzetten tot actie, tot werken aan hun herstel. Dat gebeurt in concrete stappen, met opdrachten, oefeningen, praktische handvatten, adviezen en tips.

De positieve boodschap is : je kunt er echt iets aan doen, je kunt het beheersen, zodat het je leven niet langer overheerst.

Het werkboek hyperventilatie, angst en paniek van Katrien Geeraerts en mij Nicole Smit is verschenen in oktober 2020

Bestellen?

Je kunt het boek via alle boekwinkels bestellen in Nederland en België. Dus steun zeker ook je lokale boekwinkel door het daar te bestellen. Toch liever online laten bezorgen? Als je het boek via mij bestelt dan stuur ik het op met een handige boekenlegger en flyer met tips! En als je wilt kan ik er een persoonlijke boodschap in schrijven.

Bestel het werkboek hyperventilatie, angst en paniek hier

Liever via de grote online boekwinkel van Bol bestellen? Klik dan hier en dan wordt je meteen doorgelinkt

Bestel je vanuit België? Het boek bestel je met de extra flyers en een handgeschreven notitie bij Katrien zelf hier -> https://biofeedbacktraining.be/winkel/boek-werkboek-hyperventilatie-angst-en-paniek/

Bestel je van buiten Nederland of België? Dan is ons boek via Amazon te verkrijgen via deze link -> Werkboek hyperventilatie, angst en paniek

Samen hebben we dit werkboek geschreven waarin we alle aspecten die wij belangrijk vinden beschrijven. Om blijvend je hyperventilatie, angst en paniek onder controle te krijgen en een klachten vrij leven te kunnen leiden! Zelf heb ik al sinds 2003 een praktijk waarin ik mensen mag begeleiden met hyperventilatie en andere stress gerelateerde klachten. Katrien is hartcoherentie coach en heeft een drukke praktijk in België, het boek zal daarom ook ingaan op de effecten en theorie rondom hartcoherentie. Omdat wij een boek misten waarin alle aspecten beschreven worden van de theorie tot de uitleg van verschillende oefeningen hebben we onze krachten en kennis gebundeld en dit boek geschreven.

Wil je het boek vanuit buiten Nederland bestellen? Voor iedereen uit België: Ons boek kan je bestellen via Katrien haar website ook kan je daar haar boek “Blijven ademen” bestellen! Buiten België kan je het boek bij Amazon bestellen!

werkboek hyperventilatie nicole smit

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen