Vermoeide, slappe, zwabber benen

Waarom heb je van die zwabber of slappe benen?

Herken je dat je soms amper wat gedaan hebt maar je benen heel vermoeid en zwaar voelen, alsof je een marathon hebt gelopen. Of dat als je ergens een tijdje moet staan dat je het idee hebt dat je benen je niet kunnen dragen en je er door heen kan zakken omdat je van die slappe benen hebt, het gevoel alsof je op watten loopt.
Of als je loopt het idee dat je benen zwabberen en niet precies doen wat jij wilt? 

Er zijn meerdere redenen dat je dit kan hebben. Grote kans dat dit ook weer komt door het verkeerde ademen.
Door deze onbalans van zuurstof en koolzuur stijgt je PH waarde van je bloed. Het bloed wordt zo meer alkalisch, minder zuur. Als reactie hierop gaan je lichaamscellen meer melkzuur produceren om op deze manier de PH waarde van je bloed weer te herstellen.

En dit veroorzaakt de slappe benen, de pijnlijke en vermoeide spieren, de spierpijn.

En het koolzuur/CO2 (dat wat je uitademt) is een natuurlijke spierontspanner, en door deze onbalans gaan je spieren samentrekken. Ook dit geeft dus extra spierpijn en vermoeidheid. Dit verklaart dus de spierpijn en het vermoeide gevoel, vaak vooral in je benen omdat je deze veel gebruikt.

Daarbij is er ook een lichamelijke kwestie vaak. Doordat jij angstig bent verkramp je hierdoor raakt je doorbloeding wat verstoord omdat je onnodig de spieren aanspant en dus gebruikt.

En een hele logische, doordat je bang bent ben je waarschijnlijk minder gaan bewegen en is het dus ook echt een kwestie van minder kracht en conditie.
Hiervoor is het heel erg belangrijk dat je je spieren gaat trainen, maar dit langzaam gaat opbouwen.

Belangrijkste advies hiervoor is; meer ontspannen, beter gaan ademen en meer gaan bewegen.

Door te bewegen voer je die afvalstoffen en het teveel aan melkzuur af en daardoor voelen je benen weer losser. Belangrijk is wel dat je je grens aan houdt en het langzaam gaat opbouwen.

Merk je dat je vaak slappe benen hebt, probeer dan voorzichtig te werken aan krachtsopbouw door spier oefeningen te doen.

Heb je hier persoonlijk advies of begeleiding in nodig neem dan eens contact op met me. Of start met een van de online cursussen die je bij mij kunt volgen. Kijk op www.cursus.hyperventilatiecoach.nl 

 

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen