Oorklachten zoals oorpijn, tinnitus en oorsuizen

Oorklachten zoals oorpijn, tinnitus, oorsuizen, druk op je oor of een piep horen, kan dat ook door de hyperventilatie komen?

Door het teveel ademen ontstaat er een onbalans in je lichaam die heel veel verschillende klachten kan geven. En een van die klachten zijn oorproblemen zoals oorsuizen, tinnitus, piep in je oor of een druk gevoel.

Hoe ontstaan oorklachten door de hyperventilatie?

Door de ontstane onbalans in je lichaam verandert je pH-waarde (lees hier meer) en wordt je veel gevoeliger voor bepaalde dingen zoals oorproblemen.

Daarnaast speelt er in heel veel gevallen ook iets anders mee. En dat is de spierspanning in je nek en schouders die dit versterken of zelf in stand houden. De spieren in je nek hechten aan bij je oor. Dus als die spieren heel gespannen zijn ontstaat er continue spanning en druk en dit heeft invloed op je oor. (Zie afbeelding)

En wist je dat je evenwichtsorgaan ook in je oor zit? Als deze dus steeds geprikkeld wordt doordat er druk opstaat is de kans dat je duizelig bent ook veel groter. Lees hier de uitleg over duizeligheid

spierspanning door verkeerd ademen hyperventilatie

Daarnaast kan ook meespelen dat je niet goed door je neus bent gaan ademen en dat  je bijholtes verstopt zitten. Je bijholten hebben weer een verbinding met je oren. Dus als jij verkouden bent, hooikoorts of een verstopte neus hebt kunnen deze klachten ook verergeren en ontstaan. Een neusspray of stomen wil dan vaak helpen. Lees hier mijn tips voor verkoudheid

Wat kan je hieraan doen?

Eerst zeker weten wat de oorzaak is van jouw oorproblemen. Zijn jouw bijholtes verstopt dan is het belangrijk dat je neus en holtes vrij komen zodat je beter kan ademen door je neus en hierdoor ook je holtes schoner houdt.

Komen de klachten vooral door de stress en het verkeerde ademen, ga hier dan actief mee aan de slag. In mijn gratis e-book kan je lezen wat hyperventilatie is en geef ik 5 waardevolle tips om hier van af te komen

Komt het vooral door de gespannen spieren in je nek? Ga dan hier goed voor oefenen zodat deze spieren losser worden. Ik heb hier een hele uitgebreide cursus over waarin je stap voor stap gaat werken aan die spierspanning in je nek en schouders. Heel veel uitleg en makkelijke oefeningen.

Kijk hier voor de cursus om van deze vervelende klachten af te komen

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange