fbpx

Keelspanning en keelpijn

Keelspanning, keelpijn en slikklachten door de hyperventilatie

Als je verkeerd ademt gebeurt er veel in je lichaam en kan je ontzettend veel verschillende klachten krijgen. De lijst met symptomen is heel lang, de bekendste is de duizeligheid en de nervositeit.
Spierpijn hoor ik ook vaak en dan vooral die in de borstkas en nek/schouder spieren.
Maar keelpijn, keelspanning, het gevoel niet kunnen slikken en veel slijmvorming gebeurt ook regelmatig maar die koppelen we niet altijd direct aan het verkeerde ademen.

Eigenlijk heeft dat ook dezelfde oorzaak als de pijn in de nek/schouder spieren.
Namelijk door het te hoog ademen belast je je spieren in je borstkas en nek spieren onnodig vaak en na een tijdje gaan ze pijn doen. En door die spanning in je keel/nek kan je het gevoel krijgen dat je niet goed kan slikken of dat er een prop in je keel zit. Wat weer een angstig gevoel is en hierdoor bouw je weer meer spanning op, en zo versterk je weer de vicieuze cirkel.

Overbelaste en vermoeide spieren door het aanspannen

Kan je je dit niet direct voorstellen dat dit gebeurt door het aanspannen en overbelasten van je spieren?

Ga dan nu maar eens 50 kniebuigingen maken.

Wat gebeurt er met je bovenbenen? Die beginnen te branden en pijn te doen, je spieren verzuren en misschien zelfs te trillen omdat je ze flink belast. Ditzelfde gebeurt ook met je ademhalingsspieren. Want die gebruik je de hele dag en omdat je te veel en te hoog ademt door de hyperventilatie overbelast je deze spieren van je borstkas maar ook de spieren bij je schouders, want die hechten aan elkaar vast.
In je nek en keel zitten veel spieren en die hechten allemaal aan bij je schouders, zie afbeelding hieronder

Keelpijn en keelspannig bij hyperventilatie.

En net als dat je bovenbenen pijnlijk en opgeblazen voelen krijg je dus ook in je nek en keel een heel gespannen gevoel. Daardoor kan je ook het idee krijgen dat je niet goed kan slikken bijvoorbeeld.

Luchthappen en luchthonger zorgen voor keelpijn

Ook doordat je vaak naar lucht hapt kan je keel wat geïrriteerd worden. Ons lichaam vind het het prettigst als je via je neus inademt, hierdoor wordt de lucht gezuiverd door je neus en alvast wat verwarmd en op je goede vochtigheid gemaakt. Als jij dus vooral door je mond ademt komt er dus minder geschikte lucht door je keel en daardoor kan je keel wat ruw en geïrriteerd aanvoelen bijvoorbeeld.

Het is dus een combinatie van door je mond ademen, te vaak naar lucht happen en teveel spanning in je nek spieren opbouwen door het verkeerde ademen wat zorgt voor de keelklachten, keelspanning en slikproblemen. 

Wil je hiervan af? Neem dan eens contact op met me.

Of start direct met mijn online cursus waarin we gaan werken aan de spierpijn en spanning in je schouders, nek en gezicht spieren.

Hierin leg ik je uitgebreid uit waar deze spanning vandaan komt en wat je hieraan kan doen. Met verschillende oefeningen die zorgen voor ontspannen en pijnvrije spieren. Waardoor je klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en de keelklachten afnemen!

Klik hier voor meer informatie of om direct te starten

spierspanning door verkeerd ademen hyperventilatie

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange