fbpx

Kaakklemmen

Kaakklemmen en spanning in je kaak door de hyperventilatie | Hoe komt dit?

Door de hoge spanning in je lichaam ga ja vaak spieren extra en vaak ook onnodig aanspannen. Dit doe je als uiting van de stress en spanning. Een spiergroep die veel aangespannen wordt door spanning en stress zijn de kaakspieren en gezichtsspieren.

Het aanspannen van deze spieren zorgen voor oa kiespijn, kaakklemmen, tandenknarsen, kaakpijn, keelpijn en oorpijn. Heel vaak doe je dit onbewust en merk je daar niet direct iets van. Vaak gebeurt dit juist ook snachts en wordt je wakker met gevoelige tanden en kaak.

Vaak door het verkeerde ademen heb je teveel spanning opgebouwd in je nek en schouderspieren en trekt deze spanningsopbouw verder omhoog naar je kaken en gezicht. Lees hier meer waardoor deze spieren overbelast zijn en pijn doen. En lees hier waardoor juist je keel(spieren) ook gevoelig zijn geworden.

Het goede nieuws is dat door meer te ontspannen en beter te ademen deze spieren ook vanzelf weer rustig en ontspannen worden.

Omdat dit heel vaak voorkomt heb ik hier speciaal een online cursus voor samengesteld. Hierin leg ik je uitgebreid uit waar dit vandaan komt en wat je hier

aan kan doen. Het zijn 7 lessen met veel uitleg en oefeningen. Je kunt vandaag meteen starten en zorgen voor ontspannen gezicht en kaakspieren!

Kijk hier voor meer informatie

spierspanning door verkeerd ademen hyperventilatie
spierspanning door verkeerd ademen hyperventilatie
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen