Maaike Houtmoed

Graag stel ik je vandaag voor aan Maaike van de super leuke webshop houtmoed.nl

Wij kennen elkaar doordat we bij elkaar op de middelbare school hebben gezeten. Via instagram kwam we elkaar, zo’n twintig jaar later, weer tegen. En nu sparren we regelmatig over het ondernemerschap!

Ik ben Maaike, het gezicht achter Houtmoed. Getrouwd met René, mama van Elin, opgeleid tot ontwerper, meubelmaker en projectleider. Ik ben gek op creativiteit & positiviteit en maak graag de wereld een beetje leuker.
Na een jaar of 7 in de ontwerpwereld, ging de alles-moet-goedkoper-kant me tegenstaan. Goedkoop bestaat in mijn ogen niet: uiteindelijk betaalt er iemand een prijs.
Dat kan beter, dacht ik, en ik richtte Houtmoed op! Mijn woonaccessoires en DIY pakketten ontwerp en maak ik zo goed als ik kan van eerlijke materialen. En wanneer ik iets uitbesteed kies ik graag voor lokaal & maatschappelijk verantwoord. Nou ben ik heus niet heilig, maar ik doe m’n best, en dat is een begin

Heb jij wel eens last (gehad) van stress en/of spanningsklachten?

Jazeker! Ruim een half jaar geleden kreeg ik zelfs te horen dat ik overbelast ben. Dit komt omdat ik lang met fikse pijn rond heb gelopen: het duurde een jaar vol wachtlijsten en onderzoeken tot ik (dankzij een enthousiaste, nieuwsgierige arts die buiten de hokjes durfde te kijken) wist wat ik had. Al die tijd dacht ik: kop op en doorgaan! Belachelijk natuurlijk, want ik slikte drie zware pijnstillers per dag en had gewoon rustig aan moeten doen.
Na de diagnose en behandeling knapte ik eindelijk op en toen kwam de dip. Dus: overbelast!
Ik moest weer leren ontspannen en dat was, hoe raar dat ook klinkt, hard werken. En af en toe duik ik weer lekker m’n valkuil in.

Welke situaties geven jou stress of zorgen ervoor dat je over je grenzen heen gaat?

Teveel doen en teveel willen. Ik ben nieuwsgierig, wil altijd alle problemen oplossen, doe het liefst alles zelf èn ik vind alles leuk, dus zeg ik te snel ja, tegen te veel dingen.

Waaraan merk je dat lichamelijk of geestelijk, welke klachten of signalen krijg je?

Het eerste wat fysiek opspeelt zijn mijn astma en eczeem, en mentaal mijn korte lontje. Daarna ga ik piekeren en slecht slapen. Vervolgens word ik zo ongeveer boos op de hele wereld

Hoe voorkom jij dat je over je grenzen heen gaat?

Met rustmomenten, verspreid over de dag. Ik heb het nodig om bewust te kunnen kijken naar wat ik doe. En dat blijft lastig!
Wanneer ik daar geen tijd voor neem, zie ik mijn grens pas als ik er allangal voorbij ben. Daarom mediteer ik in elk geval dagelijks voor het slapen gaan, met een app, dat is mijn basis.

Hoe zorg jij voor ontspanning en wat is ontspanning voor jou?

Echte ontspanning is voor mij niks kunnen doen en daar tevreden bij zijn. Uit het raam staren in de trein, muziek luisteren, genieten van een kopje koffie op de bank, een boek lezen.
Maar ook even sporten, een nieuw product bedenken of lekker met mijn handen bezig zijn.

Heb jij tips voor de lezers?

Plan desnoods ontspan-momenten in je agenda! Heerlijk om naar uit te kijken en zo weet je zeker dat je tijd maakt.
De belangrijkste tip vind ik: kom uit je hoofd. Doe iets met je handen, bouw iets, teken, knip, plak en knutsel. Je wordt daar heerlijk ontspannen van.

Heel toevallig vind je op www.houtmoed.nl superleuke pakketten waar je lekker creatief mee aan de slag kan
Speciaal voor fans van Nicole geef ik 10% korting op alles in de webshop, met code FanvanNicole (Geldig tot 31 januari 2019)

Maaike Houtmoed.nl

 

En lees ook de interviews met

Erica van Balance & Blossom

Cherryl van cherryl challenges

Sandra van gezonde maat

 

error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen