fbpx

Michelle

Vandaag stel ik je graag voor aan Michelle van een positief leven waarmee ze als ervaringsdeskundige mensen wil ondersteunen met angst en stress klachten.

Wie ben je en hoe kennen wij elkaar?

Ik ben Michelle Neels en ik ben 24, en wordt bijna 25 jaar. Och jee, wat gaat de tijd toch snel ook. Sssst niet over nadenken.
ik ken Nicole via haar Facebookgroep en Instagram. Ik volg haar al een tijdje en ik heb een hele hoop geleerd van haar. Ik vind haar zo’n geweldig mooi mens!
Mijn hobby’s zijn reizen, wintersport, winkelen, gezond koken en eten, een serie of een film kijken, muziek luisteren, wandelen en genieten op het strand en natuurlijk nog veel meer.

Heb jij wel eens last (gehad) van stress klachten?

In maart 2018 vielen vrijwel al mijn hobby’s weg. Zomaar ineens kreeg ik allerlei lichamelijke klachten.
Ik werd overbezorgd en mijn leven werd geregeerd door angst en paniek.

Doordat deze angst en paniek dagelijks een rol speelde kwam ik een depressie terecht.
Ik had geen idee wat er gaande was in mijn onderbewust zijn en ik verloor de hoop op herstel. 
De Michelle met zoveel hobby’s, die op stap ging, festivals bezocht, op reis ging en fulltime werkte, die Michelle die was ik niet meer. 

Na mijn allereerste paniekaanval in maart 2018 heeft de angst geregeerd en mijn leven beheerst.
Ik durfde vrijwel niets meer en al helemaal niet alleen.
Tijdens zo’n paniekaanval was het alsof mijn bewustzijn zich letterlijk vernauwde.
De wereld om me heen begon langzaam te draaien, ik kreeg het benauwd, een beklemmend gevoel, een druk op de borst, een droge mond, zware en trillende armen en benen en hartkloppingen. Daarnaast kreeg ik het gevoel dat ik totaal de controle over mezelf kwijt raakte en ik kreeg een extreme doodsangst.
De gedachtes die ik op zo’n moment had zoals bijvoorbeeld “Wat als er deze keer wel echt iets gebeurd?” of  “Wat als ik straks te laat ben?” waren altijd gedachtes die het wonnen.

Te lang heeft dit gevecht deel uitgemaakt in mijn leven. Ik raakte uitgeput en begon langzaam het gevecht te verliezen.
Ik voelde me zwak en nutteloos.  De angst dat het leven maar tijdelijk was, gaf mij een extreem naar gevoel in mijn hele lichaam. 
Na mijn eerste paniekaanval volgde er steeds meer en vanaf toen speelde de angst voor de dood dagelijks een rol.

Welke situaties geven jou stress? Of zorgen ervoor dat je over je grenzen heen gaat?

De situaties die mij behoorlijk stress gaven was als ik alleen was of continue met mijn lichamelijke klachten of ademhaling bezig was.
Ik ben te ver over mijn grenzen heen gegaan, ik ging altijd maar door en nam nooit geen tijd voor mezelf. Helaas is het echt zo dat als je te lang door gaat, dat je op een gegeven moment helemaal in elkaar stort.

Hoe voorkom jij dat je over je grenzen gaat? En zorg je voor voldoende ontspanning?

Nu voorkom ik dat ik over mijn grenzen heen ga door rustig de tijd te nemen voor alles, te werken aan zelf liefde en mindset en te doen wat IK fijn vind. Ik luister nu helemaal naar mezelf.
Ik vind tegenwoordig veel ontspanning door films te kijken en boeken te lezen die te maken hebben met zelfontwikkeling. Ook vind ik het heerlijk om blogs te schrijven en dingen van me af te schrijven. Ik houdt ervan om lekker te tutten in mijn gezellige huis. Ik ben iemand die mijn huis om de zoveel tijd anders inricht en ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn. Daar geniet ik echt van!

Heb jij tips die je graag wilt delen?

Mocht je in moeilijke situaties zitten, of kampen met angsten of een depressie of iets anders, dan adviseer ik om echt naar jezelf te kijken en te luisteren naar wat jij echt wilt. Luister naar je hart en volg die, je hebt er maar één!
Daarnaast is het heel fijn om dingen van je af te schrijven, te mediteren, boeken te lezen of documentaires te kijken.
Wat ook een hele leuke tip is die ik adviseer is om een moodboard te maken. Maak een moodboard met dingen die JIJ leuk vindt om te doen of te hebben. Stop je dromen en fantasieën in je moodboard of juist de fantastische dingen die je al hebt mogen doen in dit leven.

Wil je meer weten? Dan kan je natuurlijk contact met haar opnemen via haar website

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange