fbpx

Karima | Mijn mooie wereld

Hallo allemaal,

Mijn naam is Karima, ik ben 35 jaar jong en ik woon in Arnhem samen met mijn vriend Yuri en onze Golden Retriever pup Luna.
Ik ben in 2019 gestart met mijnmooiewereld.nl de website die in het teken staat van positiviteit, creativiteit en contact leggen. Ik ben altijd op zoek naar mooie verhalen. Naar mensen met passies op gebied van werk, sport, reizen, fotografie, handwerk, liefde voor… Het kan echt van alles zijn zolang het maar in het teken staat van positiviteit!

Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen wel iets moois te vertellen heeft en zo blijven wij elkaar op een positieve manier inspireren

Via mijn site zijn Nicole en ik in contact gekomen. Nicole gaf via mail aan graag haar mooie verhaal over haar bedrijf te willen delen op mijn website en daar was ik natuurlijk erg blij mee. Hoe meer mooie en inspirerende verhalen hoe beter! Lees mijn interview hier

Ik ben zelf altijd erg positief ingesteld, je ziet mij vrijwel altijd met een lach op mijn gezicht en ik geloof erin dat hetgeen wat jij uitstraalt naar jou toe komt. Mijn Mooie Wereld is ontstaan door het uiten van mijn passie, positiviteit en creativiteit. Naast alle mooie verhalen en interviews geef ik mensen ook de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen via het plaatsen van een oproep. Dat kan door middel van het schrijven van kaartjes, brieven, snailmail of door met elkaar af te spreken om bijvoorbeeld samen naar een evenement te gaan. Naast mijn eigen bedrijf werk ik 32 uur als begeleidster op een woonvorm voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Daar ligt ook echt mijn hart en ik ben ontzettend blij dat ik dit samen kan combineren.

Heb jij wel eens last (gehad) van stress en/of spanningsklachten?

In de zorg is het vaak hard werken. Daar moet je ook wel echt oppassen dat je niet te snel jezelf voorbij loopt of weg cijfert. Wat stress betreft heb ik daar ook zeker vaak last van gehad en nog steeds. Ik moet zeggen dat ik het steeds beter begin te herkennen, maar ik betrap mezelf er ook wel eens op dat ik er al te lang mee doorgelopen heb.

Welke situaties geven jou stress of zorgen ervoor dat je over je grenzen heen gaat?

De situaties die mij stress geven, en waardoor ik over mijn grenzen heen kan gaan, zijn bijvoorbeeld; extra werkdruk door personeelstekort, bepaalde druk wat ik mijzelf kan opleggen waar een ander misschien veel relaxter mee om kan gaan en zich daar niet zo druk om maakt, een eigen weg vinden tijdens de opstart van mijn bedrijf of een verstoorde balans op privé gebied. Dan kan ik echt het overzicht kwijt zijn.
Chaos in mijn hoofd zoals ik dat altijd zeg.

Dan moet ik echt weer even alles op een rijtje zetten en prioriteiten stellen. Kijken wat het belangrijkste is op dat moment, dat ook meteen gaan aanpakken en beginnen met afstrepen.


Waaraan merk je dat lichamelijk of geestelijk, welke klachten of signalen krijg je?

Stress uit zich bij mij door een soort van druk op mijn borst en een te hoge ademhaling. Dat is een naar gevoel wat ik in 2018 pas voor het eerst zo heb ervaren. De spanning zit bij mij vooral rondom mijn nek en schouders. Als ik eenmaal die klachten ervaar dan moet ik ook echt snel weer de balans terug zien te vinden zowel op werkgebied als privé.

Hoe voorkom jij dat je over je grenzen heen gaat?

Ik ben wel blij dat ik het tegenwoordig goed aanvoel en ook durf aan te geven in mijn omgeving. Het zou natuurlijk het aller mooiste zijn dat ik op een dag kan zeggen dat ik weinig tot geen stress meer ervaar. Daar ben ik ook naartoe aan het werken. Ik heb nog veel bij te leren op dat gebied en dat vind ik ook prima. Ik sta er nu veel meer voor open en dat geeft mij ook weer een goed gevoel. Wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd is om mezelf kwetsbaar op te stellen en het aan te geven zowel thuis als op mijn werk. Ik durf daar heel open en eerlijk in te zijn. Ik geef dan ook aan dat ik te veel stress ervaar en samen wil kijken waar dat aan ligt en hoe we dat kunnen oplossen. Als ik dat vertel valt er al veel stress van mij af. Op die manier zorg ik dat ik niet nog verder over mijn grenzen heen ga. Nu nog leren hoe ik het sneller kan herkennen en dan ben ik helemaal happy 😉

Hoe zorg jij voor ontspanning en wat is ontspanning voor jou?


Om wat meer te ontspannen merk ik dat het wandelen met onze hond mij veel meer rust geeft. Daarnaast probeer ik in mijn drukkere periodes meer stil te staan in het heden en te genieten van de kleine dagelijkse dingen. Ook probeer ik meer ontspanningsoefeningen te doen om op die manier wat meer bewuste pauze momenten op de dag te creëren voor mezelf. Soms kan je zo veel stress ervaren door de hele dag op de bank te zitten en tv te kijken. Komt vaak omdat alles wat jij nog moet doen in jouw hoofd blijft zitten en jij niet weet hoe je dat allemaal moet gaan aanpakken. Eigenlijk heb jij dan van jouw relax dag een ontzettende stress dag gemaakt.

Heb jij tips voor de lezers?

Probeer op dat soort momenten te bedenken wat jou het meeste stress geeft, ga bij jezelf na wat je kan veranderen aan die situatie om de stress weg te nemen. Kom je er zelf niet uit probeer dit dan bespreekbaar te maken met jouw omgeving. In mijn geval merk ik dat de mensen die dicht om mij heen staan het snel bij mij herkennen. Daar kan ik ook mee sparren waar ik tegenaan loop en vragen wat ik het beste kan doen. Ook maak ik dagelijks to-do lijstjes zodat mijn hoofd leeg is. Ik zet het belangrijkste bovenaan en streep af wat ik gedaan heb. De rest schuif ik door naar de volgende dag. En probeer hetgeen aan te pakken waar je het meeste tegenop ziet. Vaak ga je dat juist uitstellen terwijl dat geen het meeste stress geeft.

Mocht je na mijn “stress verhaal” zin hebben in een flinke dosis positiviteit, creativiteit, passies, geluksmomentjes en het achterna gaan van dromen?  Neem dan snel een kijkje op
https://mijnmooiewereld.nl en laat je inspireren! Heb jij zelf iets moois te vertellen? Ook dat is mogelijk. Ga naar de website voor meer informatie.

Veel liefs Karima

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen