fbpx

Jeannette van Chronisch genezen

Graag stel ik je vandaag voor aan Jeannette Huisman oftewel Chronisch Genezen. Wij kennen elkaar door Instagram waar zij haar inspirerende verhaal deelt .

Ik heb ruim 20 jaar rondgelopen met allerlei klachten. Van vermoeidheidsklachten tot duizeligheid en van uitvalverschijnselen tot een prikkelbare darm. Het is allemaal begonnen met de ziekte van Pfeiffer op 14 jarige leeftijd en daarna is het eigenlijk nooit goed gekomen.

Ik heb een lange zoektocht achter de rug en een antwoord heb ik nooit gekregen. Diverse specialisten en een heleboel diagnoses zoals ME/CVS, Fibromyalgie, POTS, Functionele Neurologische Stoornis zijn er een aantal van.

Tot het moment dat ik moeder werd en weer van de ene specialist naar de andere doorverwezen werd. Elke keer weer weken tot maanden wachten en hopen op verbetering. Dat kwam niet. Ik kon intussen bijna niet meer lopen en mijn leven stond stil. Tot ik bij de Medisch Psycholoog terecht kwam en zij mij vertelde dat ook zij mij niet kon helpen.

Op de terugweg in de auto is er een knop omgegaan. Niemand ging mij helpen en ik zou het zelf moeten doen. Ik heb mijn levensstijl compleet omgegooid. De alcohol liet ik staan net als de E nummers en koken uit pakjes en zakjes. De flessen cola Light gingen de deur uit, de visolie erin en ik ben begonnen met sporten en ademhalingsoefeningen.

En het heeft gewerkt. Mijn pijnklachten zijn compleet verdwenen, mijn hoofd is rustiger en ik heb veel meer energie. Ik kan weer dingen ondernemen. Mijn leven is compleet veranderd en daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Heb jij wel eens last (gehad) van stress en/of spanningsklachten?

Zodra ik over mijn grenzen heen ga, merk ik dit gelijk. Ik kan niet goed meer aarden en mijn ademhaling zit veel te hoog. Dat is voor mij een signaal dat ik het rustiger aan moet doen of iets doe wat niet bij mij past.

Welke situaties geven jou stress of zorgen ervoor dat je over je grenzen heen gaat?

Alle ideeën in mijn hoofd geven mij soms stress. Na al die jaren stil gestaan te hebben, wil ik nu soms veel te veel doen en bruis ik van de ideeën. Dat zorgt soms voor onrust in mijn lijf. 

Waaraan merk je dat lichamelijk of geestelijk, welke klachten of signalen krijg je?

Lichamelijk merk ik het aan mijn ademhaling, deze is dan te hoog en ik adem dan te vaak. Ook merk ik het gelijk in mijn buik want die voelt dan erg gespannen. In mijn hoofd is het dan veel te druk en heb ik moeite met rust pakken.

Hoe voorkom jij dat je over je grenzen heen gaat?

Mijn doelen goed in het vizier houden. Eerst aan mijn doelen werken en dan pas de rest. Gezond eten en een gezond ontbijtje en lunch voor de volgende dag maken, gaat voor op Netflixen. Sporten doe ik ’s morgens gelijk zodat er geen ruimte meer is voor discussie of een veranderde planning.

Hoe zorg jij voor ontspanning en wat is ontspanning voor jou?

Ontspanning is voor mij even helemaal alleen zijn. Niemand om mij heen, dan kan ik echt goed opladen. Ik zorg dus ook voor veel van die momentjes. Vaak zijn het momentjes maar regelmatig plan ik een hele dag voor mezelf.

Heb jij tips voor de lezers?

Laat je niet afleiden van je doel. Maak van een ongezond momentje, geen ongezonde week of ongezonde maand. Houd je doel voor ogen en ga er voor.

Zorg dat je voldoende vette vis eet (geen kweekvis). Een laag omega-3 niveau in je cellen kan enorm veel symptomen geven en is simpel op te lossen door meer omega-3 binnen te krijgen via je voeding of een goede zuivere visolie.

Plan me-time in. Eerst tijd voor jezelf en dan pas voor een ander. Maak je niet te druk om wat anderen van je denken. Anderen zijn vaak veel minder met jou bezig dan je denkt en het kost jou onnodig veel energie. Doe lekker je eigen ding.

Steek geen energie in negatieve dingen. Roddel niet over een ander en kijk wat minder naar het nieuws. Zet die tv uit, leg je mobiel weg en ga een goed boek lezen of begin met een leuke studie.

Als je mijn reis naar verdere genezing wilt volgen dan mag je mij uiteraard volgen op Instagram en Facebook. Ik ben te vinden onder Chronisch Genezen.

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange