Vitamine B tekort en hyperventilatie

De symptomen van een vitamine B12 tekort en hyperventilatie lijken heel erg op elkaar. Daarnaast kan een B12 tekort ook zorgen voor hyperventilatie. Daarom is het dus heel erg belangrijk dat je, als je last hebt van hyperventilatie of andere klachten, dit goed laat uitzoeken.

Klachten B12 tekort

Een vitamine B tekort kan je veel klachten geven. De meest bekende zijn bleekheid, vermoeidheid, spierpijnen, tintelingen, slaapproblemen en onrust. Kijk voor uitgebreide informatie en een symptomen lijst op de stichting b12 tekort.

Dit zijn ook klachten die kunnen komen door een verstoorde ademhaling en hyperventilatie. Stress en de onbalans die ontstaat door een verkeerde ademhaling is nooit goed voor je lichaam dus als je klachten komen door een Vit B12 tekort is het ook altijd aan te raden om te zorgen voor meer ontspanning en een rustigere ademhaling.

Twijfel jij of je een vitamine B tekort hebt? Vraag dan een bloedonderzoek aan bij je (huis)arts. Vraag na de test dan ook altijd de waarde op! Zo kan je zelf kijken of je waarde knap of ruim voldoende is als je huisarts tevreden is met de waarde.

Vitamine B12 en voeding

Ik raad altijd aan om een gezonde leefstijl aan te nemen als je last hebt van hyperventilatie. Het is namelijk heel belangrijk dat je voldoende vitamine en mineralen binnen krijgt vanuit je voeding. Niet alleen de B vitamines maar ook onder andere C en D spelen een hele belangrijke rol. Net als verschillende mineralen zoals magnesium. Hiervoor kan je een supplement nemen maar vanuit voeding blijft het beste. Heb jij echter een B12 tekort dan kan het zijn dat je het niet goed opneemt en dan is het wel nodig om een supplement of injectie te krijgen om dit aan te vullen.

Conclusie vitamine B tekort en hyperventilatie

Het is heel belangrijk dat je laat uitzoeken of je klachten komen door een vitamine tekort. Aangezien een tekort ook kan zorgen voor hyperventilatie kan een aanvullende therapie om te werken aan je hyperventilatie aan te raden zijn als je klachten niet of onvoldoende verminderen bij aanvulling met supplementen of injecties. Laat je hierover goed informeren!

Vragen hierover? Neem dan eens contact op

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen