overslaande hartslag, hart overslag hyperventilatie

Overslaande hartslag

Overslaande hartslag, hartoverslagen, het gevoel alsof je hart overslaat. Een blubberend gevoel in je lichaam alsof er een luchtbel door je bloedvat gaat. Een gevoel alsof je hart in een ander ritme slaat en een slag overslaat etc

Overslaande hartslag door hyperventilatie | Hoe kan dit?

Dit heeft namelijk zeer zelden echt met je hart te maken. En als je twijfelt dan moet je natuurlijk contact opnemen met je arts om dit te laten onderzoeken. Maar ik ga ervan uit dat dat onderzocht is bij je en dat er niks mis is met je hart. En daar baseer ik mijn uitleg hieronder dan ook op.

Dit gevoel komt namelijk vanuit je maag. Je maag zit naast je hart en door het verkeerde ademen krijgen we meer lucht naar binnen dan wat het lichaam kan verwerken. Dit is compleet onschuldig, maar natuurlijk wel vervelend. Het lichaam wilt die extra lucht die we voelen door het opgeblazen gevoel kwijtraken. Hiervoor heeft het lichaam maar weinig keuze: vaak naar toilet gaan, boeren, winden laten.

Lees hier meer over maagklachten door je hyperventilatie

Soms drukt de opgeblazen maag tegen je middenrif aan. Je hart wordt dan een beetje
tegen de borstkas aangedrukt en je krijgt dan het gevoel hartkloppingen of een overslaande hartslag te hebben. Dit is een onschuldig verschijnsel, maar kan je wel laten schrikken en ongerust maken.

Belangrijk als je dit hebt is dat je even van houding wisselt want dan neemt de druk soms af tegen je middenrif. En weet vooral dat het niks met je hart te maken heeft.

Let op dat als je veel hebt gegeten en je een volle maag hebt de kans groter hierop is.

Je middenrif en de spanning hierop speelt een grote rol. Werken aan je houding en vooral je ademhaling is hierbij heel belangrijk. In mijn online cursus ga ik hier uitgebreid op in en krijg je veel tips om hiervan af te komen.  Klik hier voor meer informatie over de online cursus over middenrif spanning door de hyperventilatie

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen