fbpx

Ontspannen op vakantie

Ontspannen op vakantie

 

Bijna iedereen kijkt uit naar de vakantie, eindelijk meer rust, mooi weer en tijd om leuke dingen te doen. Maar vaak is het zo dat als je tot rust komt je juist ziek wordt of je helemaal nog niet kan ontspannen. Frustrerend!

Hoe zorg jij er nou voor dat het je wel gaat lukken om ontspannen op vakantie te gaan?

 1. Maak een lijstje met alles wat je nog wilt (moet) doen voor je weg gaat en vink af wat je al gedaan hebt. Dit geeft rust in je hoofd.
 2. Stel niet alles uit tot het laatste moment. Er zijn namelijk best veel dingen die je goed kan voorbereiden of alvast kan doen.
  Veel boodschappen kan je al doen, maak een lijstje met wat je mee wilt nemen en vink af wat je al hebt
  Stop spullen die je hier niet meer gebruikt alvast in een koffer/tas
 3. Plan jij graag veel dingen van te voren, doe dat dan ook als dat je rust geeft. Kijk naar je route, waar kan je stoppen onderweg etc. Op de plek van bestemming kan je ook al veel bekijken bijvoorbeeld via google maps, zo kan je de buurt al beetje verkennen en is niet alles volledig nieuw voor je.
 4. Realiseer je dat als je in een andere omgeving bent er ook een ander klimaat is en dat dit invloed kan hebben op je hyperventilatieklachten. De warmte, de luchtvochtigheid en de hoogte dit alles kan van invloed zijn, zorg voor kennis hierover zodat het je niet overvalt.
 5. Ben je op je vakantie adres, neem dan ook vakantie van je telefoon.
  Zet je telefoon uit, moet je bereikbaar zijn voor het thuisfront spreek dan een tijd af dat je telefoon aan staat.
  Tegenwoordig is datagebruik betaalbaar in het buitenland en nu valt het vaak zelfs helemaal binnen je bundel, maar wil je wel ook op je vakantie de hele tijd online zijn? Het geeft heel veel rust om offline te zijn. Ben je bang dat je toch te veel mist, spreek dan met jezelf af dat je alleen elke avond kwartiertje mag internetten.
  Excuus om foto’s te maken met je telefoon? Neem dan een echte digitale camera mee en maak daarmee je foto’s.
 6. Zorg voor extra rust voor je op vakantie gaat. Ja voor je op vakantie gaat en niet pas op vakantie. Zo kan je lichaam alvast wennen en is de omschakeling van alles naar niets minder groot. Want die omschakeling zorgt er vaak voor dat je juist ziek of onrustig wordt op vakantie

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen