hooikoorts hyperventilatie

Hooikoorts en hyperventilatie

Hooikoorts en hyperventilatie, is er een verband?

Dat deze twee een hele vervelende combinatie zijn heb je waarschijnlijk al door. Want grote kans dat je hooikoorts je hyperventilatie klachten namelijk versterkt en verergert.

Meestal kennen we de hooikoorts van de niesbuien, tranende rode ogen, verstopte neus en een loopneus. Maar het kan ook een grote invloed hebben op je ademhaling waardoor het je hyperventilatie klachten sterk beïnvloed en versterkt.

Door die overprikkeling van je neus en luchtwegen is er een grote kans dat je verkeerd gaat ademen en hierdoor je hyperventilatie klachten versterkt zoals de duizeligheid, onrust, vermoeidheid etc. Klinkt logisch toch dat als je neus verstopt is en je al benauwd bent je minder goed kan ademen en hierdoor meer gaat hyperventileren.

Het is dus erg belangrijk dat jij voordat je veel last van je hooikoorts hebt, dus voor het pollenseizoen start,  zorgt dat je je ademhaling beter onder controle hebt. Waardoor je straks veel minder last zal hebben van de extra klachten die komen door het verkeerd ademen in combinatie met de hooikoorts.

Aan te raden is dus dat je voor het hooikoorts seizoen dus start met ademhalingsoefeningen om te leren je ademhaling beter onder controle te hebben.

Als jij beter ademt zal je ook minder een verstopte neus hebben, minder last van je verstopte bijholte, chronische verkoudheid, oorpijn en oorsuizen. Ook buiten het pollenseizoen.

Histamine intolerantie en hyperventilatie

Een allergische reactie zorgt ervoor dat je lichaam flink van slag raakt en heel hard gaat werken om die vreemde stoffen uit je lichaam te krijgen. Je lichaam gaat het gevecht aan met de histamine en ook dit kan veel klachten geven. Minder bekende klacht is dat dit ook hyperventilatie kan uitlokken. Belangrijk is dat je weet waar jij allergisch op reageert en zorgt dat je immuunsysteem veel sterker wordt.

Wil je meer weten over wat ik voor jou hierin kan betekenen neem dan eens contact met me op voor meer informatie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen