Dokter Google

Zeker minimaal 1 keer per week krijg ik een mailtje of berichtje waarin staat dat iemand zich zorgen maakt.
Want volgens Dokter Google heb ik iets heel ergs….

Doe jij dat ook het googlen klachten van je hyperventilatie op iets wat je hebt of voelt?
Ik en met mij veel dokters en zorgverleners noemen dit Dokter Google.
En gelukkig heeft deze dokter zeer zeer zelden gelijk, maar hij maakt je wel heel bang.

Voorbeeld jij wilt nieuwe schoenen kopen en je typt in op google; nieuwe schoenen. Hoeveel resultaten krijg je dan? En zijn dit goede resultaten? Namelijk die schoenen die jij wilt hebben?
Waarschijnlijk niet want het internet staat boordevol aanbieders met schoenen. Schoenen met hakken, hardloopschoenen, kinderschoenen, sandalen, regenlaarzen etc

Nu heb jij hoofdpijn en wilt weten waar dat vandaan komt en je typt in op google hoofdpijn. Dan werkt google precies hetzelfde hij geeft jou de eerste resultaten te zien die met hoofdpijn te maken hebben.
En helaas voor jou zijn dit dus de resultaten die zeggen dat hoofdpijn gelijk staat aan iets ernstigs.
En ik noem hier hoofdpijn maar dit geldt natuurlijk voor alle klachten die jij wel eens gegoogled hebt…

Echt de volgende keer als jij twijfelt over je klachten neem dan contact op met iemand van vlees en bloed zoals je eigen huisarts of je therapeut. Die kent jou en heeft er voor gestudeerd en kan hiermee je twijfels weg nemen over je klachten en je uitleggen waar dit vandaan komt. En die tijd die je wilt besteden aan dokter google, ga daarvoor in de plaats een ontspanningsoefening of ademhalingsoefening doen, veel nuttiger ?

Blijf je twijfelen en wil je hiervan af? Start dan vandaag nog met mijn online cursus “Gedachten leren ombuigen” Een uitgebreide cursus met veel uitleg, tips en oefeningen. Klik hier voor meer informatie over deze cursus

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen