Positiever denken

Positiever denken, dat is soms best lastig. Want wat zeg jij zoal tegen jezelf? En zou je deze woorden ook gebruiken tegen je kind of beste vriendin?

Ik gok van niet.

Want als die angstig is of zich niet goed voelt ga je vast niet schelden en zeggen hoe stom het is dat je dit niet aankan of durft? Deze gedachten en manier waarop je tegen jezelf spreekt gaan je zeker niet helpen om je beter te voelen. Het is dus belangrijk dat jij gaat leren hoe je hier beter mee om gaat en hoe je liever tegen jezelf gaat zijn zodat jij je beter gaat voelen!

Negatief denken door de hyperventilatie

Door de onbalans die er ontstaat door de hyperventilatie wordt je veel gevoeliger voor angstige én negatieve gedachten. De negatieve gedachten versterken je spanning en daarmee je hyperventilatie en door de hyperventilatie ga je weer negatiever denken. Het is dus ontzettend belangrijk om deze vicieuze cirkel actief te doorbreken!

Piekeren, doomscenario’s bedenken, boos zijn op je lichaam, onzekere gedachten, twijfelen aan jezelf, denken dat je gek wordt of door draait. Allemaal gedachten die je niet gaan helpen om je beter te voelen.

Positiever denken en je gedachten beter onder controle krijgen zodat je minder gaat piekeren en doomscenario’s gaat verzinnen is ook naast je ademhaling en beter ontspannen heel belangrijk om aan te werken.

Je gedachten hebben een hele grote invloed op hoe je je voelt en ook gedraagt. Makkelijk om te veranderen is dat alleen vaak niet maar er eerst bewust van zijn zodat je het kan doorbreken is heel belangrijk. En dat negatieve denken heb je jezelf ook onbewust aangeleerd dus kan je het ook weer afleren.

Naast aan je ademhaling is werken aan je gedachten ook heel belangrijk en besteed ik tijdens het coaching traject ook veel aandacht aan. Wil je meer informatie over hoe ik je van je klachten af ga helpen, neem dan eens contact op. Of kijk bij een van de online cursussen die ik aanbied

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen