Positiever denken

Positiever denken, dat is soms best lastig. Want wat zeg jij zoal tegen jezelf? En zou je deze woorden ook gebruiken tegen je kind of beste vriendin?

Ik gok van niet.

Want als die angstig is of zich niet goed voelt ga je vast niet schelden en zeggen hoe stom het is dat je dit niet aankan of durft? Deze gedachten en manier waarop je tegen jezelf spreekt gaan je zeker niet helpen om je beter te voelen. Het is dus belangrijk dat jij gaat leren hoe je hier beter mee om gaat en hoe je liever tegen jezelf gaat zijn zodat jij je beter gaat voelen!

Negatief denken door de hyperventilatie

Door de onbalans die er ontstaat door de hyperventilatie wordt je veel gevoeliger voor angstige én negatieve gedachten. De negatieve gedachten versterken je spanning en daarmee je hyperventilatie en door de hyperventilatie ga je weer negatiever denken. Het is dus ontzettend belangrijk om deze vicieuze cirkel actief te doorbreken!

Twijfelen over je klachten

Naast piekeren en negatief denken is twijfelen over je klachten ook iets wat veel voorkomt. Want het lijkt dit keer toch echt net even anders dan de vorige keer, toch? Ook dit komt door de onbalans die ontstaat in je lichaam door het verkeerde ademen maar ook omdat je je “twijfel-spier” traint. Leer hier meer over het twijfelen

Piekeren, doomscenario’s bedenken, boos zijn op je lichaam, onzekere gedachten, twijfelen aan jezelf, denken dat je gek wordt of door draait. Allemaal gedachten die je niet gaan helpen om je beter te voelen.

Positiever denken en je gedachten beter onder controle krijgen zodat je minder gaat piekeren en doomscenario’s gaat verzinnen is ook naast je ademhaling en beter ontspannen heel belangrijk om aan te werken.

Je gedachten hebben een hele grote invloed op hoe je je voelt en ook gedraagt. Makkelijk om te veranderen is dat alleen vaak niet maar er eerst bewust van zijn zodat je het kan doorbreken is heel belangrijk. En dat negatieve denken heb je jezelf ook onbewust aangeleerd dus kan je het ook weer afleren.

Lees hier meer over depressieve gevoelens en hyperventilatie

Twijfel jij of je klachten door de hyperventilatie komen? Vraag dan hier mijn gratis vragenlijst aan

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen