fbpx

Corona angst

corona angst hyperventilatie

Er zijn bij jullie veel vragen maar vooral veel onzekerheid rondom het corona virus. Doordat we de hele dag niks anders horen en zien wordt daarmee ons stresssysteem en angsten flink getriggert.

Door de hyperventilatie zijn we veel gevoeliger voor angst gedachten, hypochondrie en negatief denken. Doordat we nu de hele tijd met iets naars geconfronteerd worden wordt het dus flink aangewakkerd en getriggert.

De onzekerheid hoe lang dit gaat duren en wat er gaat gebeuren zijn terechte angsten die iedereen wel heeft. Wat er nu in de hele wereld gebeurt is iets nieuws en daardoor vreemd. Ons brein weet gewoon niet zo goed wat hij hier mee moet en dus schieten we in een soort overleef stand met een continue gevoel van onrust en angst.

En dan komt er nog de zorgen over het ziek zijn erbij. Bang om zelf ziek te worden of dat iemand in je omgeving ziek wordt. Voor inhoudelijke vragen moet je natuurlijk contact opnemen met je huisarts en op de site van het www.rivm.nl kijken.

Corona angst | Wat kan je eraan doen?

Stress heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem. Het is belangrijk dat je die gaat versterken!

Dit kan je op een aantal manieren doen

  • Heel belangrijk is het om gezond te eten en genoeg water drinken. Zorg dat je lichaam voldoende vitamine en mineralen binnenkrijgt. Eventueel kan je dit aanvullen met supplementen.
  • Zorg voor meer ontspanning. Maak plezier, neem tijd voor jezelf, doe vaker een ademhaling of ontspanningsoefening, maak meer tijd voor je hobby etc
  • Zorg voor voldoende frisse lucht zowel in huis door regelmatig te luchten. Maar ook door elke dag naar buiten te gaan. Werk wat in je tuin, maak een wandeling bijvoorbeeld
  • Slapen en rusten is heel belangrijk. Ga dus op tijd naar bed en zorg voor voldoende slaap
  • Lachen is zo goed voor je! Kijk grappige video’s en lach! Dit geeft je immuunsysteem een positieve boost!

Geen nieuws kijken!

Verder kijk geen nieuws meer! Vermijd zoveel mogelijk media en berichten hierover. Vind je dat lastig? Beperk het dan tot 1 a 2 keer per dag. Of vraag iemand om je op de hoogte te houden van de dingen die je wel echt moet weten.

Weet dat dit heel veel energie kost!

De onrust, het verwerken van al het nieuws, de nieuwe situatie met thuis werken en/of je kinderen en partner thuis. Alles kost veel energie omdat we ons hier eerst moeten op in stellen en aan wennen. De angst om geen boodschappen te kunnen halen, moet ik misschien dat toch ook extra wc-papier in huis halen, al die vragen die je bewust en onbewust hebt kosten veel energie. Stel jezelf hierop in en neem je rust en ontspanning!

Ben je nu verplicht aan het thuiswerken? Lees dan hier mijn tips

Tijd voor jezelf

Voel je je opgesloten in huis? Irriteer je je aan je huisgenoten die nu ook opeens thuis zitten? Neem dan echt de ruimte voor jezelf! Ga een stukje wandelen of trek je even terug om op te laden. Dit is altijd belangrijk maar nu nog belangrijker! Begin er dus nu meteen mee als je die behoefte voelt.

Maak gebruik van de vrije tijd

En zit je verplicht thuis nu omdat je niet kan werken, sporten of uit kan? Maak gebruik van de extra tijd die je nu hebt. Het excuus van geen tijd om te zorgen voor jezelf, uitgebreid te koken, te ontspannen of andere dingen te doen voor je herstel dat is nu niet geldig!

Dus start die online cursus waar je niet aan toe kwam  of ga je huis opruimen/klusjes doen die al een tijdje zijn blijven liggen of maak tijd voor die (nieuwe) hobby!

Probeer de positieve dingen te zien van dit proces! Kijk met verwondering hoe bijzonder het is dat we allemaal hetzelfde meemaken in de hele wereld! En gebruik het om goed voor jezelf te zorgen en hier beter uit te komen!

Vanwege de vele vragen om hulp heb ik besloten de februari cursus weer beschikbaar te stellen. In deze cursus heb ik veel uitleg, tips en oefeningen gegeven om je gedachten om te buigen. Juist nu is dat zo belangrijk! Als extra is er een “Corona” module met extra tips. Je hebt direct toegang tot alle lessen, tips en oefeningen! Kijk hier om direct te starten

Zorg heel erg goed voor jezelf. Maar ook voor iedereen die je lief is! En weet dat dit ook weer voorbij gaat!

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange