Angst tijdens autorijden

Angst tijdens autorijden, rijangst, paniek en hyperventilatie in de auto. Hoe kan het dat zoveel mensen hier last van hebben?

Rij jij graag auto of is dat ook iets wat je liever vermijdt?

Breekt het zweet je al uit als je weet dat je ergens met de auto heen moet? Rij je wel auto maar vermijd je liever bepaalde wegen zoals de snelweg? Voel je je ook zo gespannen en onzeker tijdens het autorijden?

Angst tijdens autorijden, hier krijg ik echt heel vaak vragen over en tijdens de coaching is dit een onderwerp wat heel vaak aan de orde komt en waar we dan samen aan werken.

Er zijn een aantal dingen die bij de paniek en angst tijdens het autorijden meespelen en dat wil ik je graag hier uitleggen.

Angst tijdens autorijden- waar komt dit vandaan?

Ten eerste in de auto kan je niet zomaar uitstappen en dat geeft voor veel mensen een benauwd gevoel. Eigenlijk geeft dit hetzelfde gevoel als tijdens een vergadering, als je met je buurvrouw staat je praten en eigenlijk weg wil, of in die drukke rij in de supermarkt. Situaties waarbij je niet kan vluchten.

Daarbij komt de verantwoordelijkheid dat als jij even niet oplet of niet lekker wordt, je een ongeluk veroorzaakt.
Logisch toch eigenlijk dat dit zoveel spanning geeft in je lichaam én hoofd?

Daarbij zijn veel mensen bang dat je de weg niet kan vinden en je verdwaald wat ook voor veel spanning zorgt.
En een vreemde omgeving is vaak spannend, een file waar je niet uit kan, bang om niet op tijd te komen etc.  Allemaal stressfactoren die zorgen voor spanningen in je lichaam!

Stressklachten door de angst

Daarbij is er ook nog iets lichamelijks aan de hand. Een soort reis of wagenziekte, waardoor je misselijk, duizelig, moe etc kan worden.
Door de snelheid en de beweging van de auto krijgen je evenwichtsorgaan en hersenen heel veel prikkels te verwerken en je hoofd draait al overuren omdat je al overprikkeld bent door de hyperventilatie, dus dit komt er bovenop.

Het is dus helemaal niet zo gek als jij ook niet zo graag autorijdt.

Maar je kan hier echt aan werken en vanaf komen, zodat je weer ontspannen  in de auto zit en overal naar toe durft te rijden.

En daarom heb ik een cursus ontwikkeld. In 5 lessen ga je zelfstandig werken aan je angst en paniek in de auto. Ik geef je veel informatie en praktische en toepasbare adviezen en tips, een aantal handvatten waar je over na gaat denken en waar je aan gaat werken.  Uitleg krijg je via video en als download. En ga je vooral werken aan oplossingen voor deze paniek en angst gevoelens waardoor jij weer ontspannen en met een goed gevoel in de auto stapt! 

Meer informatie vind je hier, en wil je verdere informatie dan kan je me natuurlijk altijd even mailen!

angst en paniek in de auto

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange