fbpx

In een zakje blazen, helpt dat?

Als je last van hyperventilatie hebt dan moet je in een zakje blazen.
Is dat waar en helpt dat echt?

Als je een echte hyperventilatieaanval hebt kan het je helpen om ergens in te blazen, waardoor je een deel van je uitgeademde lucht weer inademt. Hiervoor kan je een zakje nemen, de hyperfree of een kommetje van je handen maken. Die laatste heeft mijn voorkeur want je handen heb je nou eenmaal altijd bij je en die geven minder vragen van je omgeving.

Maar het merendeel van de mensen en jij waarschijnlijk ook heeft chronische hyperventilatie. Dan adem je continu iets teveel en zorgt dit voor je klachten. Dat continue vermoeide gevoel, die duizelingen, spierpijn etc. (Zie hier symptomen lijst) Na een tijdje is vaak de maat vol en loopt je emmer over en verergeren je klachten. Dat kan eindigen in een paniekaanval

Dus helpt het je om in een acute situatie in een zakje of hyperfree te blazen, dat is heel fijn. Het geeft je op dat moment een gevoel van controle en dit geeft vaak al rust waardoor je uit de paniek komt.

Maar dit is helaas een tijdelijke oplossing. Het probleem zit erin dat je continu verkeerd aan het ademen bent. Daarom is het zo belangrijk dat je je ademhalingscentrum reset en weer goed leert te ademen!
En naast het ademen zijn er meer factoren waar je aan kan gaan werken, zoals je ontspanning, houding, gedachten etc.

En er zijn nog veel meer tips die veel fijner zijn om toe te passen als je een paniekaanval hebt. Regelmatig deel ik die tips op mijn socialmedia kanalen.

Maar wil je zelfstandig werken aan je paniek volg dan mijn cursus grip op je paniek, hierin ga je werken aan oplossingen voor je paniek en deel ik veel tips en voorbeelden van verschillende situaties met je.

Of neem eens contact met mij op om te horen wat ik voor je kan betekenen met de coaching zodat  ook jij weer ontspannen jezelf kan zijn zonder die vervelende paniek en klachten.

 

Oeps, kopiëren heb ik liever niet ;) Wil je de uitleg dan kan je me mailen :)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest0
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen
Secured By miniOrange