fbpx
kou en invloed ademhaling

Kou en de invloed op je ademhaling

Heeft de kou invloed op je ademhaling?

Ja dat heeft hij zeker. Hoe dat komt zal ik je uitleggen.

Als jij nu door je mond ademt komt de koude lucht direct in je longen en dat vinden ze niet fijn. Hierdoor verkrampt de boel als het ware. Dat kan je soms best voelen in een pijn op je longen en borstkas. De koude lucht doet pijn aan je longen en daarop verkrampen je spieren weer, wat zorgt voor een verstoring van je ademhaling maar ook weer voor spierpijn.
Daarnaast moet je lichaam dan ook hard werken om die lucht weer op een aangename temperatuur te brengen.

Daarom kan je het beste ademen door je neus, zo wordt de lucht op de juiste temperatuur en vochtigheid gebracht en dat vinden je longen prettiger en heeft dus een positieve invloed op je ademhaling.

Maar met dit weer zit je neus vaak verstopt en gaat ademen door de neus niet zo goed.  Je kan dan een sjaal voor je mond doen zo is de lucht minder koud als je inademt. En extra voordeel van een sjaal dragen is dat je nek beschermt is en je dus niet je schouders hoog optrekt. Want zoals je nu waarschijnlijk al weet heeft ook je houding heel veel invloed op je ademhaling. En als jij met hoog opgetrokken schouders loopt, verkramp je en kan je minder goed ademen. Lees hier mijn uitleg en tips over verkoudheid en hyperventilatie

Dus ja de koude lucht heeft een directe en indirecte invloed op je ademhaling en kan je hyperventilatie klachten versterken.

Belangrijk is dat als jij eerder last hebt met dit koude weer je inspanning vermijdt. Dus buiten sporten kan je dan beter even niet doen. Draag een sjaal voor je mond en probeer door je neus te ademen. Daarnaast blijft werken aan je ademhaling heel belangrijk natuurlijk! Want hoe beter jij je ademhaling onder controle hebt hoe minder last je van dit soort dingen gaat krijgen. Lees hier waarom bewegen belangrijk is bij hyperventilatie

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen