Heeft de kou invloed op je ademhaling?

Ja dat heeft ie zeker. Net als in de zomer dat je extra last kan hebben van je hyperventilatie en ademhaling kan dat nu in de winter met de kou ook.

De lucht is nu anders en daar moet je lichaam aan wennen.

Als jij nu door je mond ademt komt de koude lucht direct in je longen en dat vinden ze niet fijn. Je lichaam moet dan ook hard werken om die lucht weer op een aangename tempratuur te brengen. Daarom kan je het beste ademen door je neus, zo wordt de lucht op de juiste tempratuur en vochtigheid gebracht en dat vinden je longen prettiger en heeft dus een positieve invloed op je ademhaling.

Maar met dit weer zit je neus vaak verstopt en gaat ademen door de neus niet zo goed. Je kan dan een sjaal voor je mond doen zo is de lucht minder koud als je inademt. En extra voordeel van een sjaal dragen is dat je nek beschermt is en je dus niet je schouders hoog optrekt. Want zoals je nu waarschijnlijk al weer heeft ook je houding invloed op je ademhaling. En als jij met hoog opgetrokken schouders loopt, verkramp je en kan je minder goed ademen.

Dus de koude lucht heeft dus een directe en indirecte invloed op je ademhaling.

Wil je werken aan je ademhaling zodat je ook minder last hebt tijdens deze koude of straks warme zomer dagen neem dan eens contact met me op voor coaching.

Kou en de invloed op je ademhaling en hyperventilatie
Kou en de invloed op je ademhaling en hyperventilatie
error: Oeps, kopiƫren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen