fbpx

Niet goed door kunnen ademen

Niet goed kunnen doorademen, het gevoel dat je geen lucht krijgt of dat je adem stokt. Hoe kan dit?

Dit heeft 2 oorzaken die ik je hieronder graag uitleg. Beide komen door het hyperventileren en de verstoorde ademhaling.

Gevoel niet kunnen door ademen door verstoorde balans in je lichaam

Deze verstoorde balans die ontstaat bij hyperventilatie geeft een prikkel dat je tekort lucht hebt terwijl je juist teveel al ademt. Onze hersenen herkennen namelijk het verschil tussen teveel en tekort ademen niet en denken dus altijd dat als er iets niet klopt, dat het een tekort is.

Als je dit gevoel dus hebt dat je niet goed kan doorademen of dat je ademhaling stokt of stopt is dit dus een teken dat je ademhaling verstoort is en dat je even gas terug moet nemen en beter een ademhalingsoefening kan gaan doen om te zorgen dat je ademhaling zich weer reguleert.

Gevoel niet kunnen doorademen door overbelaste ademhalingsspieren

Een ander iets wat er aan de hand is dat je ademhalingsspieren overbelast zijn geraakt door het teveel en te hoog ademen. Doordat je continu iets teveel en te hoog ademt gebruik je de spieren die je helpen bij het ademen teveel en deze raken dan overbelast.

Daardoor gaan deze spieren verkrampen en zorgen ervoor dat er minder ruimte is om goed te ademen. Vooral je middenrif spier speelt hier een grote rol in. Vaak voel je ook dat je niet goed kan doorademen ter hoogte van je maag en middenrif. Vanuit daar stokt of stopt voor je gevoel je ademhaling dan. Lees hier meer over het verkrampte gevoel van je middenrif.

Door weer goed naar je buik te leren ademen en vooral weer te leren hoe je dit goed kan doen krijg je weer meer ruimte om te ademen en herstelt je ademhaling zich weer. En zal je dit gevoel dus minder en uiteindelijk niet meer hebben.

Wil je weten wat goede ademhalingsoefeningen zijn kijk dan hier of neem eens contact op als je dit wilt leren en eindelijk van deze vervelende klachten af wilt.

Info over de coaching

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Share
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen