Ben jij ook zo streng voor jezelf

Dagelijks krijg ik wel de vraag wat je nu kan doen om van de hyperventilatie af te komen. En dan zeg ik altijd goed voor jezelf zorgen en liever voor jezelf zijn.

Ook deze week kreeg ik weer een berichtje van een veel te lieve vrouw. Steeds maar gaat ze over haar grenzen, vergeet zichzelf, zet haar gezin altijd op de eerste plaats en aan einde van de dag heeft ze weer haar rust niet genomen en geen tijd genomen om te ontspannen of een oefening te doen. Terwijl ze heel goed weet dat als ze dat wel doet ze zich veel beter voelt… Hoe kan dat toch? We weten het wel maar toch doen we het niet of tenminste niet goed genoeg.

Want veel van ons is geleerd dat we door moeten gaan. Niet zeuren, jezelf herpakken, doorbijten en volhouden.

Pas als je klaar bent mag je rusten en niet eerder want dan ben je zwak. Of tenminste dan voelen we ons zwak. En daarnaast zorgen we vaak veel liever goed voor een ander dan goed voor onszelf.

Herkenbaar niet?

Waarom zorgen we dan liever voor een ander beter dan voor onszelf? Het voelt vaak namelijk goed om voor een ander te zorgen. Dan zijn we nodig, we krijgen misschien wel een complimentje of een bedankje. En hiermee hoeven we vaak ook niet goed over onszelf na te denken…

Maar het is wel heel hard nodig. Want als jij niet goed voor jezelf gaat zorgen, ga je je ook niet beter voelen.

Komt die binnen? Ik hoop het wel!

En vind ook jij dit lastig en kan je hier wel hulp bij gebruiken? Dan kan je de cursus “Lieve voor jezelf” starten. Met deze cursus ga ik je 14 dagen achter elkaar motiveren, inspireren om ook liever voor jezelf te zijn. Met verschillende oefeningen en opdrachten. Zo gaat het jou ook lukken en neem je de eerste en belangrijkste stap om blijvend van die hyperventilatie af te komen.

Klik hier om direct te starten

Hyperventilatiecoach
error: Oeps, kopiëren heb ik liever niet. Wil je de tekst ontvangen kan je me mailen